Mahmud Abbas Yönetimi İki Eski Esiri Gözaltına Aldı

Mahmud Abbas Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimleri Batı Yaka sakinlerine yönelik sistematik baskılarını sürdürerek, direniş yanlılarını siyasi görüşleri sebebiyle gözaltına alıyor.

Filistinli grupların tepkilerine ve Filistin halkının karşı çıkmasına rağmen işgal güçleriyle güvenlik koordinasyonu yapan Filistin Yönetimi güvenlik birimleri Batı Yaka’da son olarak iki eski esiri gözaltına alırken, çok sayıda kişiyi de hukuka aykırı bir şekilde keyfi olarak gözaltında tutmaya devam ediyor.

Mahmud Abbas Yönetimi güvenlik birimleri, Batı Yaka’nın Cenin kentinde eski esir Vesim El-Avretani’yi bugün (2 Ekim Çarşamba) öğle saatlerinde En-Nur Camii’nden çıkarken gözaltına aldı.

Mahmud Abbas Yönetimi’ne bağlı Koruyucu Güvenlik biriminin de eski esir ve eski siyasi tutuklu Mahmud Abdülcelil Eş-Şehatit’i dün gözaltına aldığı ifade edildi. 

Bu arada, Koruyucu Güvenlik biriminin Nablus’ta eski esir Şadi Hamid’i üç gündür El-Cuneyd Cezaevi’nde gözaltında tuttuğu kaydedildi.

Filistin Haberleri

Hamas: İsrail ateşkesi ihlal ediyor, Refah kapısı açılmalı
Gazzeli 3 esir İsrail işkencesi altında can verdi
Gazze'de 42 bin kişi hayat boyu bakıma muhtaç
Biz ölmedik burdayız! Gazze'de 54 çift için toplu düğün gerçekleştirildi
Katil İsrail, iki yıl boyunca Gazze ve Batı Şeria'da 316 arkeolojik ve tarihi alanı hedef aldı