Mahmud Abbas Ankara'da

Fetih Lideri Mahmud Abbas, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daveti üzerine Ankara’ya iki günlük resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada ziyaretin kapsamı, Filistin’e yönelik insani ve kalkınma yardımlarının değerlendirilmesi ve İsrail-Filistin ihtilafındaki son gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde bulunulması olarak belirtildi.

Al Jazeera'ye bilgi veren bir Filistinli diplomat da, Abbas’ın Ankara’da Erdoğan ve üst düzey diplomatlarla Filistin devletinin tanınmasıyla ilgili konuları görüşeceğini bildirdi. Diplomatın verdiği bilgiye göre, Temmuz ayında İsrail saldırılarında büyük bir yıkımın meydana geldiği Gazze’nin yeniden yapılanması ve Doğu Kudüs’te yaşanan gerilim de gündemde olacak.

Filistin tasarısı BM’de reddedildi

31 Aralık’ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) oylanan, İsrail'in 1967 öncesi sınırlara çekilmesi ve başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulmasını öngören karar tasarısı kabul edilmedi. Fransa, Rusya ve Çin dahil 9 ülkenin evet oyu verdiği oylamada 9 evet oyu gerekiyordu. Ancak beş daimi üyeden biri olan ABD tasarıyı veto ettiği için tasarı kabul edilmedi.

Tasarının reddedilmesinin ardından, Mahmud Abbas aralarında Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin de (UCM) bulunduğu uluslararası anlaşmalara katılmak için başvurdu. 

Haber Haberleri

Manavgat Belediyesine yönelik soruşturmada 3 kişi tutuklandı
Kocaeli'deki fabrika yangınında ölen ve yaralanan 13 çalışandan yalnızca biri sigortalı çıktı
“(Özel) Bir cellat görmek istiyorsa aynaya, CHP’nin geçmişine baksın”
Galata Kulesi'ne savaşlarda engelli kalan çocuklar ve sivillerin videosu yansıtıldı
BAE adına casusluk yapan 3 kişi gözaltına alındı