Madaya'da Açlığa Bağlı Hastalıklar Baş Gösterdi!

Esed rejimi ve Hizbullah isimli örgüt militanlarının 8 aydır abluka altında tuttuğu Madaya’ya giren yardımlar yetersiz kalıyor. Beldede açlığa bağlı hastalıklar ortaya çıktı.

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve Hizbullah isimli örgüt milislerinin 8 aydan uzun süredir kuşatma altında tuttuğu Madaya beldesi halkı hâlen açlıkla mücadele ediyor.

Kısmî ve geçici “ateşkes” niteliğindeki çatışmaların durdurulması anlaşmasının diğer boyutu olan kuşatma altındaki bölgelere “insanî yardım” ulaştırılmasının Esed rejim güçleri tarafından engellenmesi nedeniyle Şam'ın batısındaki 40 bin nüfusluk beldeye giren yardımlar yetersiz kalıyor.

Kuvaşiorkor Hastalığı Yayılmaya Başladı

Yılbaşından beri uzun aralıklarla üç kez yardım giren Madaya halkı arasında protein eksikliğinden kaynaklanan Kuvaşiorkor hastalığının yayılmaya başladığı bildirildi.

Madaya'daki Sağlık Merkezi'nde görev yapan Doktor Muhammed Derviş, temel olarak yetersiz beslenmeden kaynaklanan hastalığın karın şişkinliğine ve hâlsizliğe neden olduğunu belirtti.

AA

Suriye Haberleri

Şam Uluslararası Kitap Fuarı’nda Kürtçe bölüm açıldı
Ekin Yayın Grubu Şam Kitap Fuarı'nda
Şam devlet televizyonunda ilk kez Kürtçe yayın yapıldı
Rus heyeti Şam'da Suriyeli yetkililerle Rusya'nın Suriye'deki askeri varlığını görüştü
Esed rejiminin cezaevlerinde 96500 kişi katledilmiş