“Madaya'da Abluka Kalkmazsa Ölümler Devam Edecek”

Suriye'de abluka altında olan Madaya'ya ikinci “insanî yardım” konvoyunun ulaşması bekleniyor. Ancak belde halkı, yardımların yeterli olmadığını, ablukanın kaldırılması çağrısı yapıyor.

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve Hizbullah isimli örgüt milislerinin ablukası altında olan Madaya'ya bugün ikinci “insanî yardım” konvoyunun ulaşması bekleniyor. Ancak belde halkı, yardımların yeterli olmadığını belirterek, belde üzerindeki ablukanın kaldırılması çağrısı yapıyor.

“Abluka Kalkmazsa Ölümler Devam Edecek”

Madaya'daki yerel aktivistlerden Ebu Hassan AA muhabirine, bugün BM denetiminde getirilmesi beklenen 8 bin “insanî yardım” paketinin mevcut ihtiyacı gidermeye yeterli olmayacağını söyledi.

“Eğer belde üzerinde rejimle Hizbullah milislerinin ablukası kalkmazsa ölümler devam edecek.” diyen Ebu Hasan, gönderilen yardımların birkaç gün içinde tükeneceğine dikkati çekti.

Madaya'da acil tedaviye ihtiyacı olan çok sayıda hasta bulunduğunu hatırlatan Ebu Hassan, “İnsanî yardımlar bununla sınırlı kalırsa, şimdiye kadar yapılanların göz boyamak için yapıldığı da anlaşılır.” ifadelerini kullandı.

“Madaya’dan Çıkmak İsteyenlere Ateş Açılıyor”

Madaya yerel koordinasyon komitesi üyesi Ammar Ebu Salih de Esed rejimi ve Hizbullah isimli örgüt milislerinin hâlen Madaya'dan çıkmak isteyenlere ateş açtığını dile getirdi.

Beldedeki ağır hastaların bir an önce tahliye edilmesi gerektiğini vurgulayan Ebu Salih, “Beldeye insanî yardım girişi yeterli değil. Sağlık malzemesi de geldi. Ancak hastalara bakacak uzman doktorlarımız yok. Hastalara teşhis konulamıyor. Burada herkes kaderine terk edilmiş durumda.” diye konuştu.

AA

Suriye Haberleri

Şam Uluslararası Kitap Fuarı’nda Kürtçe bölüm açıldı
Ekin Yayın Grubu Şam Kitap Fuarı'nda
Şam devlet televizyonunda ilk kez Kürtçe yayın yapıldı
Rus heyeti Şam'da Suriyeli yetkililerle Rusya'nın Suriye'deki askeri varlığını görüştü
Esed rejiminin cezaevlerinde 96500 kişi katledilmiş