LYS Sonuçları Açıklandı

LYS sonuçları açıklandı. Sonuçları öğrenmek için tıklayınız...

Yükseköğretime sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylarla Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre, 2012-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin internet sayfasından açıklandı.

ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamaya göre, yükseköğretime sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylarla 1 Nisan tarihinde yapılan YGS ve 16-17-23-24 Haziran tarihlerinde yapılan LYS sonuçlarına göre, adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2012-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlandı.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını TC kimlik numaraları ve şifreleriyle öğrenebiliyor. Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

2012-ÖSYS merkezi yerleştirme sonuçları ile bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül 2012 tarihleri arasında ilgili üniversiteler tarafından yapılacak. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içinde başvurmaları gerekiyor.

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

 

Haber Haberleri

Sinan Ateş cinayetine karışan kuryeden ‘görev tamam’ pozu
Türkiyeli üniversitelerden ABD'deki öğrencilere Gazze desteği
Siyonist işgale ve ABD’nin suç ortaklığına karşı direnen üniversitelerle dayanışma çağrısı!
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri Fikri Doğan oldu
AK Parti'li Kanat, İsrail'i kınamayan yetkililerin konuşma meşruiyetlerini kaybettiğini vurguladı