Lübnan’da 5 aylık ilaç stoğu bulunduğu açıklandı

Lübnan İlaç İthalatçıları ve Ecza Depoları Sendikası Başkanı Joseph Garib, ülkede 5 aylık ilaç stoklarının olduğunu söyledi.

Garib, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların şu anda eczanelerde ilaçlara ulaşabildiğini ve ülkede 5 aylık stoklarının kaldığını belirtti.

Şu anda Lübnan’da savaş durumu olduğu halde vatandaşların ilaç talebinde olağanüstü bir durum görülmediğini vurgulayan Garib, Lübnan’da ilaç tedarik zincirinde şu ana kadar herhangi bir kısıtlama olmadığını aktardı.

Lübnan limanlarına yönelik herhangi bir abluka olmadığı ve ilaç şirketlerinin de stoklarını doldurmak için tedariklerini sürdürdüklerini anlatan Garib, İlaç İthalatçıları ve Ecza Depoları Sendikası olarak 2023 yılının sonu itibarıyla olağanüstü bir duruma karşı temel tıbbi malzeme ve temel ilaçlar konusunda hazırlıklar yapıldığını kaydetti.

Garib, savaş yaralılarının tedavisinde kullanılan ilaç stoklarının da 4 ay yetebileceğini ifade etti.

Katil İsrail Lübnan’da 568 kişiyi öldürdü

İşgal ordusu, 23 Eylül sabah saatlerinden itibaren Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, işgalci İsrail’in pazartesi günü itibarıyla ülkeye yönelik artan hava saldırılarında ölenlerin sayısı 568’e çıktı.

Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut'a ve kuzey bölgelerine göç dalgası devam ediyor.

Lübnan Haberleri

İşgal ordusu Lübnan'ın güneyine hava saldırıları düzenledi
Hizbullah lideri Kasım: Çerçeve anlaşması yok hükmünde ve aşağılayıcıdır
Lübnan ve İsrail görüşmelerinde çerçeve anlaşma imzalandı
Lübnan Cumhurbaşkanı: İsrail ile imzalanan çerçeve anlaşması, egemenliği yeniden kazanma yolunda ilk adım
İsrail ve Lübnan arasında yürütülen doğrudan müzakerelerin 5. turu Washington'da sürüyor