Lübnan: İsrail'in çağrı cihazlarını patlatarak düzenlediği saldırı savaş suçudur

Lübnan'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği Maslahatgüzarı Hadi Hachem, İsrail'in Lübnan'da çağrı cihazlarını patlatarak düzenlediği saldırının savaş suçu olduğunu dile getirdi.

Hachem, BM Genel Kurulu'nda İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarındaki faaliyetlerinin yasal sonuçlarına ilişkin düzenlenen acil oturumda konuştu.

İsrail'in 8 Ekim'den beri Lübnan'ın egemenliğini ihlal eden saldırılarına aynı zamanda sertleşen söylemlerin de eşlik ettiğine dikkati çeken Hachem, İsrail'in uluslararası hukuk, BM kararları ve insan haklarını ihlal ettiğini kaydetti.

Hachem, İsrail'in bugün düzenlediği "siber saldırının" binlerce kişinin yaralanmasına ve aralarında küçük bir kız çocuğu dahil 9 kişinin ölmesine yol açtığını belirterek, "Bu saldırı savaş suçudur." vurgusunda bulundu.

Saldırının çok ciddi olduğunu kaydeden Hachem, aynı zamanda bölgede çatışma ve panik halini de tetiklediğini ifade etti.

Lübnan Haberleri

Lübnan'ın güneyinde BM Barış Gücü askerlerine yine saldırı düzenlendi
BM Barış Gücü, Lübnan'da 1 askerinin öldüğünü duyurdu
Soykırım ordusu Lübnan'da işgali genişletecek
Soykırımcı İsrail Lübnan'da basın aracına suikast düzenledi
İşgalci İsrail’in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda en az 7 kişi öldü