Libya’nın Mısrata Kentinde Trablus İçin Gösteri

Libya’nın Trablus’a verdiği destekle bilinen kenti Mısrata’da “Burkan al Gadap” savaşçıları lehine gösteri düzenlendi.

LOKMAN DOĞMUŞ / HAKSÖZ-HABER

Gösteriye katılanlar “Askeri Yönetime Hayır!” “Teşekkürler Türkiye” “Şehit Olarak Ölürüz” “Hafter Savaş Suçlusu” dövizlerini ve Libya bayrağını taşıdı.

Gösteride bir konuşma yapan Mısrata Askeri Operasyonlar Odası başkanı İbrahim Recep, Mısır, BAE, Fransa ve Rusya’dan destek alarak halka saldıran Hafter’e iyi bir ders vereceklerini ve Türkiye ile Libya arasında varılan anlaşmayı desteklediklerini ifade etti.

Gösteride Zaviye’de hayatını kaybeden Enis Şaklabu’nun bombalanan arabada eşine söylediği “Dayan Enis Çocuklarımızın Hatırına” sözleri sık sık tekrar edildi. Kardeşi bir saldırıda hayatını kaybeden İbrahim El Kis de yaptığı konuşmada bunun bir hak batıl savaşı olduğunu ve Hafter’in mutlak bir yenilgiyi tadacağını söyledi.

Libya Haberleri

Libya'da silahlı grupların çatışması nedeniyle Zaviye Petrol Rafinerisinde çalışmalar durduruldu
Libya’nın doğu açıklarında zor durumdaki 404 düzensiz göçmen kurtarıldı
Libya'da bölünmeyi bir başarı olarak kutlamak
Libya askeri heyetini taşırken düşen uçağın şirketinin faaliyetleri durduruldu
BM: Libya'daki göçmenler cinayet, işkence ve tecavüze maruz kalıyor