Libyalı Alimlerden Türkiye-Libya Mutabakatına Destek

Libya Din Adamları ve Alimleri Topluluğu, darbeci Hafter güçlerinin Trablus'u ele geçirmek için başlattığı saldırısına karşı birçok şehirde ilan edilen seferberlik kararını desteklediğini açıkladı.

Topluluk yayımladığı bildiride, darbeci Hafter’e destek veren ülkelerle ilişkilerin kesilmesi ve Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin Türkiye ile imzaladığı askeri ve güvenlik mutabakat zaptının aktifleştirilmesinin hızlandırılması için çağrıda bulunuldu.

Libya Din Adamları ve Alimleri Topluluğu Üyesi Abdurrahman Kaddu ise, Hafter’i gaddar olduğunu, Hafter ve destekçisi konumunda olan ülkelere karşı birlik ve beraberlik içerisinde mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. Hafter’in destekçilerini de sıralayan Abdurrahman Kaddu, “Ülkemiz, şer mihrakı olan Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Suudi Arabistan, Fransa ve Rusya tarafından doğrudan desteklenen gaddar ve savaş suçlusu Halife Hafter milisleri tarafından bir saldırıyla karşı karşıyadır. Bu noktadan hareketle vatanı ve vatandaşı korumak keza düşmanı defetmek, Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin üzerine düşen bir sorumluluktur” diye konuştu.

Hafter’e halk desteği yok

Darbeci General Hafter, liderliğini yaptığı Libya'nın doğusundaki silahlı güçlerin Trablus'a girişini kolaylaştırması için başkent sakinlerinin ayaklanmasını ümit ediyordu ancak bu gerçekleşmedi. Halk desteğinden yoksun darbeci milis lideri Halife Hafter, başkent Trablus'u ele geçirmek için başlattığı saldırının üzerinden aylar geçmesine rağmen hedefine ulaşamadı.

Hafter milislerinin, yargısız infazları, esirleri öldürmeleri ve cesetlerine zarar vermeleri, söz konusu kişilerin ailelerinin tepkisine yol açıyor. (Yeni Akit)

Libya Haberleri

BM: Libya'da cumhurbaşkanlığı seçim yasası konusunda uzlaşı sağlandı
MİT Başkanı Kalın, Libya Ulusal Ordusu Genel Komutan Yardımcısı Hafter ile görüştü
TİKA, 2011'den bu yana Libya'da 137 projeyle binlerce kişinin hayatına dokundu
Küresel Sumud Filosu konvoyu yarın Libya'nın Sirte kentine doğru hareket etme kararı aldı
Küresel Sumud Filosu konvoyu Libya’nın doğusuna geçmek için 4 gündür Sirte yakınlarında bekliyor