Libya'da hükümet ile Hafter milisleri arasındaki esir takası devam ediyor

Takas kapsamında, Hafter güçlerinden 5 kişiye karşılık Libya ordusundan 1 asker serbest bırakıldı.

Libya'da 5+5 Ortak Askeri Komite, hükümet ile Halife Hafter milisleri arasında 6 esir değişimi gerçekleştirdi.

5+5 Ortak Askeri Komite Üyesi Albay Mustafa Yahya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Esir takası Trablus'un 417 kilometre güneyinde bulunan Şuveyrif'te yapıldı. Operasyon, Misrata ve Şuveyrif'in ileri gelenlerinin işbirliğiyle gerçekleştirildi." dedi.

Esir takası kapsamında, Hafter güçlerinden 5 kişiye karşılık Libya ordusundan 1 askerin serbest bırakıldığını aktaran Yahya, taraflar arasındaki ateşkes anlaşmasının uygulanması ve esir takasının sürdürülmesi için çaba sarf etmeye devam edeceklerini kaydetti.

Komite, cuma günü de hükümet ile Hafter milisleri arasında 48 esir takası gerçekleştirmiş; Hafter milislerine bağlı 33 esir karşılığında 15 asker serbest bırakılmıştı.

İsviçre'nin Cenevre kentinde 19-23 Ekim'de düzenlenen 5+5 Ortak Askeri Komite toplantıları sonucunda Libya hükümeti ile Halife Hafter güçlerinden heyetler arasında kalıcı ateşkes anlaşması imzalanmıştı.

Libya Haberleri

BM: Libya'da cumhurbaşkanlığı seçim yasası konusunda uzlaşı sağlandı
MİT Başkanı Kalın, Libya Ulusal Ordusu Genel Komutan Yardımcısı Hafter ile görüştü
TİKA, 2011'den bu yana Libya'da 137 projeyle binlerce kişinin hayatına dokundu
Küresel Sumud Filosu konvoyu yarın Libya'nın Sirte kentine doğru hareket etme kararı aldı
Küresel Sumud Filosu konvoyu Libya’nın doğusuna geçmek için 4 gündür Sirte yakınlarında bekliyor