Libya'da Hafter İle Yürütülen Müzakereler Askıya Alındı

Libya'daki UMH Başbakanı Serrac, BM gözetiminde Hafter ile yürütülen siyasi, askeri ve iktisadi müzakerelerin tümünün askıya alındığını duyurdu.

Libya’daki El-Ahrar televizyonuna konuşan Serrac, Hafter milislerinin ateşkes ihlalleri nedeniyle Cenevre’de BM himayesinde gerçekleşen, iki taraftan da 5'er temsilcinin katıldığı 5 5 askeri müzakerelerin yanı sıra "ekonomik ve siyasi diğer görüşmeleri de askıya aldıklarını" söyledi.

Hafter milisleri dün başkent Trablus’un ticari limanına iki ayrı roketli saldırı düzenlemiş bu saldırılarda 3 sivil hayatını kaybetmiş 5 kişi yaralanmıştı.

BM’nin Libya’ya ilişkin sunduğu ve Berlin Konferansı’na katılan ülkelerin desteklediği çözüm haritasında, kalıcı ateşkesi sağlamak için iki taraftan 5'er temsilcinin katıldığı 5 5 askeri görüşmeler, ekonomik müzakereler ve siyasi görüşmeler olmak üzere karşıt tarafları bir araya getirecek 3 ayrı yol haritası ortaya konmuştu.

UMH, gece yarısından sonra yaptığı açıklamayla, Hafter'e bağlı milislerin Trablus Limanı'na düzenlediği saldırılar nedeniyle İsviçre'nin Cenevre kentindeki 5 5 formatında planlanan askeri komite toplantısına katılımı askıya almıştı.

AA

Libya Haberleri

Libya’dan Gazze'ye gönderilen yardım malzemeleri Refah’tan giriş yapmaya başladı
Libya'dan Gazze'ye yardım taşıyan gemi yola çıktı
Libya Baş Müftüsü: "Siyonistleri destekleyenler, Müslüman kardeşlerini öldürmüş olurlar"
THY'nin Libya uçuşları yeniden başladı
Libya Başmüftüsü Giryani: Birden fazla umre yerine Gazze'ye yardım edilmeli