Libya'da BAE İHA'sının Düşürüldüğü İddia Edildi

Libya’da Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH), Trablus’un güneyinde, üzerinde Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) amblemi bulunan bir insansız hava aracı düşürdüğü öne sürüldü.

Libya’da Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne (UMH) yakın askeri kaynaklara göre, UMH’ye bağlı hava savunma birlikleri, başkent Trablus’un güneyinde Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) ait bir insansız hava aracı (İHA) düşürdü.

UMH ilerleme kaydediyor

BAE’ye ait İHA’nın düşürülmesi, UMH’nin eski Uluslararası Trablus Havalimanı'nı kontrol altına almak üzere saldırı başlatması, başkentin güneyindeki Yermük bölgesi ve havalimanı çevresinde ilerleme kaydetmesinin üzerine oldu.

Meşruiyet krizinin 2011'den bu yana sürdüğü Libya'da uluslararası tanınırlığa sahip UMH birlikleri ile Hafter'e bağlı güçler arasındaki çatışmalar yaklaşık 2 aydır devam ediyor.

Dünya Sağlık Örgütünden yapılan açıklamaya göre çatışmalarda ölü sayısı 560'ı geçerken, yaralı sayısı da 2 bin 855'e ulaştı.

Kaynak: Al Jazeera

 

Libya Haberleri

Kaddafi’nin 10 yıldır tutuklu olan oğlu serbest bırakıldı
Libya vatandaşları için yeni vize sistemine geçildi
Libya'dan "Ömer Muhtar" gemisi Küresel Sumud Filosu'na katılmak üzere yola çıkıyor
Libyalı aktivistler Gazze'ye doğru yola çıkan Küresel Sumud Filosu'na katılmak için hazırlanıyor
Suriye'nin Trablus büyükelçiliğinde 13 yıl sonra bayrak göndere çekildi