Libya'da BAE İHA'sının Düşürüldüğü İddia Edildi

Libya’da Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH), Trablus’un güneyinde, üzerinde Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) amblemi bulunan bir insansız hava aracı düşürdüğü öne sürüldü.

Libya’da Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne (UMH) yakın askeri kaynaklara göre, UMH’ye bağlı hava savunma birlikleri, başkent Trablus’un güneyinde Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) ait bir insansız hava aracı (İHA) düşürdü.

UMH ilerleme kaydediyor

BAE’ye ait İHA’nın düşürülmesi, UMH’nin eski Uluslararası Trablus Havalimanı'nı kontrol altına almak üzere saldırı başlatması, başkentin güneyindeki Yermük bölgesi ve havalimanı çevresinde ilerleme kaydetmesinin üzerine oldu.

Meşruiyet krizinin 2011'den bu yana sürdüğü Libya'da uluslararası tanınırlığa sahip UMH birlikleri ile Hafter'e bağlı güçler arasındaki çatışmalar yaklaşık 2 aydır devam ediyor.

Dünya Sağlık Örgütünden yapılan açıklamaya göre çatışmalarda ölü sayısı 560'ı geçerken, yaralı sayısı da 2 bin 855'e ulaştı.

Kaynak: Al Jazeera

 

Libya Haberleri

BM: Libya'da cumhurbaşkanlığı seçim yasası konusunda uzlaşı sağlandı
MİT Başkanı Kalın, Libya Ulusal Ordusu Genel Komutan Yardımcısı Hafter ile görüştü
TİKA, 2011'den bu yana Libya'da 137 projeyle binlerce kişinin hayatına dokundu
Küresel Sumud Filosu konvoyu yarın Libya'nın Sirte kentine doğru hareket etme kararı aldı
Küresel Sumud Filosu konvoyu Libya’nın doğusuna geçmek için 4 gündür Sirte yakınlarında bekliyor