Libya Meclis Başkanından Laiklik Özrü

Libya’nın laik bir devlet olacağını söyleyen Meclis Başkanı, Libya halkından özür diledi.

Lokman Doğmuş / Haksöz-Haber

Libya Meclis Başkanı Muhammed Yusuf el Magarief önceki gün devlet sistemine dair sarf ettiği sözler nedeniyle Libya halkından özür diledi.

Magarief, dil sürçmesi sonucu bu sözleri sarf ettiğini açıkladı ve Libya halkı adına bu konuda kimsenin konuşma hakkının olmadığını söyledi.

Magarief, İslam dininin bir hayat metodu olduğunu, Müslüman ve Sünni Libya halkının dini esaslar  ve hanif İslam şeriatına karşı gelmeye razı olmayacağını söyledi.

Magarief, Libya gerçekliğinin laiklik, teknokrat veya Allah adına hükmeden ve kendisine kutsallık ve günahsızlık bahşedilen din adamları kavramlarını da kabul etmediğini söyledi.

Magarief, El Hayat gazetesine devlet sistemi ile ilgili açıklamalarda bulunmuş ve Libya'nın laik bir devlet olacağını söylemişti.

 

Libya Haberleri

Muammer Kaddafi'nin büyük oğlu Seyfülislam Kaddafi öldürüldü
Libya heyetini taşıyan uçağın karakutusu hasar görmüş
Libya'da 3 günlük yas ilan edildi
Libya Başbakanı Dibeybe'den taziye mesajı
Kaddafi’nin 10 yıldır tutuklu olan oğlu serbest bırakıldı