Libya Genel İstihbarat Başkanı İstifa Etti

Libya Genel İstihbarat Başkanı Salim el-Hasi, ülkedeki mevcut durumu ve devlet kurumlarının tamamlanmamasını kabullenmediği için görevinden istifa etti.

Milli Genel Kongre'deki (MGK) Ulusal Güvenlik Komisyonu Üyesi Abdulmunim el-Yesir, yaptığı açıklamada, "Genel İstihbarat Başkanı Hasi, istifa dilekçesini resmi olarak MGK'ya sundu" dedi.

Yesir, komisyonun istifayı kabul edip etmeme konusunda karar vermek için henüz toplanmadığını belirtti.

Ulusal Güvenlik Komisyonu Üyesi Yesir, Hasi'nin dilekçesinde, ülkedeki mevcut durumu ve devlet kurumlarının tamamlanmamasını kabullenmediği için görevinden istifa ettiğini iade ettiğini bildirildi.

Tuğgeneral Halife Hafter, çeşitli suçlamalarda bulunduğu Bingazi'deki devrimci gruplara karşı 15 Mayıs'ta "onur savaşı" başlattığını duyurmuş, Milli Genel Kongre ve geçiş hükümeti bu durumu "darbe girişimi" olarak tanımlamıştı.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır yönetiminin Hafter'i desteklediği yönündeki iddiaların ardından Zintan merkezli milis güçler ve Libya Hava Kuvvetleri'ndeki bazı birlikler ile devrik lider Muammer Kaddafi yanlıları da Hafter birliklerine katıldıklarını açıklamıştı.

AA

Libya Haberleri

Kaddafi’nin 10 yıldır tutuklu olan oğlu serbest bırakıldı
Libya vatandaşları için yeni vize sistemine geçildi
Libya'dan "Ömer Muhtar" gemisi Küresel Sumud Filosu'na katılmak üzere yola çıkıyor
Libyalı aktivistler Gazze'ye doğru yola çıkan Küresel Sumud Filosu'na katılmak için hazırlanıyor
Suriye'nin Trablus büyükelçiliğinde 13 yıl sonra bayrak göndere çekildi