Laiklik Düşmanı Olmayaydık Olimpiyat Bizdeydi!!!

Eski Bakan açıkladı: Laiklik düşmanı bir hükümetin “olimpiyat” düzenlemesi caiz değildir!

Yılmaz Bilgen / Haksöz-Haber

2020 Olimpiyat oyunlarının Japonya tarafından düzenlenecek olması Türkiye’de yaşayan ‘ulusalcıları’ sevince boğdu. Halk TV ve Ulusal Kanal başta olmak üzere tüm Gezi medyası sonucu Tayyip Erdoğan’ın beceriksizliğine ve hükümetin yeterince çağdaş olmamasına yordu. Dikkat çekici açıklama yapanlardan biri de ulusalcı-laik cenahtan Ufuk Söylemez oldu.

53 ve 54. hükümetlerde Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapan Ufuk Söylemez, “Olimpiyatları kaybetme nedenimiz AK Parti hükümetinin laiklik düşmanı olmasıdır!” dedi.

Söylemez, Arjantin’de yapılan oylama neticesinde olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapacak ülkenin Tokyo olmasını Ulusal TV’de yayınlanan “Alternatif” programında değerlendirdi.

Kadınları çarşafa sokmaya çalışan AK Parti hükümeti modern bir spor şenliği olan olimpiyatları hak etmiyordu!” diyen Söylemez, böyle bir organizasyon alınsa bile laikliğe düşman bir hükümetin zaten bu işi başaramayacağını belirtti.

Türkiye ekonomisinin iki dönem teslim edildiği bir bakanın yapmış olduğu bu ve benzeri yorum ve sahip olduğu ruh haline bakılarak ülkenin nasıl karanlık dönemlerden geçtiği de açıkça görülebilmekte. 

 

Haber Haberleri

Manavgat Belediyesine yönelik soruşturmada 3 kişi tutuklandı
Kocaeli'deki fabrika yangınında ölen ve yaralanan 13 çalışandan yalnızca biri sigortalı çıktı
“(Özel) Bir cellat görmek istiyorsa aynaya, CHP’nin geçmişine baksın”
Galata Kulesi'ne savaşlarda engelli kalan çocuklar ve sivillerin videosu yansıtıldı
BAE adına casusluk yapan 3 kişi gözaltına alındı