Kuvvet Komutanları Balyoz İddianamesinde

'Balyoz' kod adlı darbe planına ilişkin hazırlanan iddianame, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunuldu. Böylelikle kuvvet komutanları ilk kez darbeyle suçlanıyor.

İddianamede, aralarında eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına ile eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek'in de bulunduğu 196 kişi 'şüpheli' sıfatıyla yer aldı. Böylece ilk kez kuvvet komutanları darbeyle suçlanmış oldu.

Alınan bilgiye göre, cumhuriyet savcıları 'Balyoz Planı' iddialarına ilişkin olarak yürüttükleri soruşturmayı tamamladı. Savcılar tarafından hazırlanan iddianame, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne tevzi edildi. İddianamenin yaklaşık 800 sayfa olduğu ve 200 civarında ek klasörü bulunduğu öğrenildi. Mahkeme, 15 gün içerisinde iddianamenin kabulüne ya da eksiklik görmesi halinde bunların düzeltilmesi için iadesine karar verecek.

Haber Haberleri

Erdoğan Putin’le görüşürken Odesa’da Türkiye feribotu Ruslar tarafından vuruldu
Hakan Fidan: Bütün sınır kapılarını açmaya niyetimiz var
Suriye Cumhurbaşkanı Şara'nın eşi Latife El Durubi'den Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne ziyaret
Manavgat Belediyesine yönelik soruşturmada 3 kişi tutuklandı
Kocaeli'deki fabrika yangınında ölen ve yaralanan 13 çalışandan yalnızca biri sigortalı çıktı