Kuşatmayı Yaran Direnişçiler Daraya’ya İlerliyor!

Suriye’de İslami direniş güçleri, 2012 yılından beri katil Esed’in kuşatması altında olan Deraya’ya bir operasyon düzenledi.

HAKSÖZ-HABER

Operasyon sonucunda Daraya ile Muadhamiya arasında bulunan bağlantı yolunu rejim birliklerinden temizleyen direnişçiler, Daraya’ya ulaşmaya çalışıyor.

İngilizce yayın yapan Middle East Eye sitesinin Al Jazeera – Arapça’ya dayandırdığı habere göre İslami direniş güçleri, 2012 yılından beri katil Esed’in kuşatması altında olan Deraya’ya ulaşmak için bir Muadhamiya civarında stratejik bir bağlantı yolunu ele geçirdi. Pazar günü Muadhamiya yolu üzerinde bulunan Esed’in kontrol noktalarına taarruzda bulunan direnişçiler, bağlantı yolunu Esed birliklerinden arındırarak Daraya’ya doğru ilerleyişlerini sürdürüyorlar. Yerel aktivistlerden Ebu Malik Eş-Şami’nin aktardığına göre rejim birlikleri ile girilen çatışmada 7 Esed askeri öldürülürken 12’si de esir alındı.

Haberde Daraya Yerel Konseyi’nin Esed’in karada uğradığı bu kayıp sonucunda Daraya’yı havadan bombaladığını ve dünden bugüne bölgeye en az 30 varil bombası düştüğünü kaydettiği ifade edildi.

Daraya Suriye İntifadasının ilk kez başladığı bölgeler arasında olması hasebiyle stratejik önem taşıyor. 2011 öncesi nüfusu 80 bini aşkın olan bölgede İntifadanın ilk birinci yılında Esed rejiminin uygulamaya soktuğu sistematik baskı ve katliamlar sonucunda önemli oranda insan göç etti. Göç etme imkanı bulamayan önemli bir halk kitlesi ise 2012 yılından beri rejimin kuşatması altında hayata tutunmaya çalışıyor. Bölgeye uzun çabalardan sonra ilk kez bu ay başında BM tarafından insani yardım ulaştırılabilmişti. Nisan ayında 47 Darayalı kadın bir mektup kaleme alarak dünyayı duyarlılığa çağırmıştı. Mektupta “Eğer insani yardım ulaşmazsa çocuklarımız burada açlıktan ölecek!” deniliyordu.

Suriye Haberleri

ABD, Suriye'deki üslerine takviye gönderdi
Suriyeli astronot son yolculuğuna Azez’den uğurlandı
Yokluk içinde direnen belde: İdlib
Esed, bebek katili Suheyl Hasan'ı özel kuvvetlerin başına getirdi
Suriye’de yerinden edilen siviller bir bayramı daha evlerinden uzakta karşıladı