Küresel Servet 168 Trilyon Dolar

Küresel Servet 2015 yılında yüzde 5,2 artarak 168 trilyon dolar oldu.

Boston Consulting Group tarafından Küresel Özel Finansal Servet raporuna göre, 2014 yılında 164 trilyon dolar olan küresel servet, 2015 yılında ise yüzde 5,2 artarak 168 trilyon dolar oldu.

2015'te Asya-Pasifik bölgesinde servet yüzde 13,4 arttı. Bölge, çift haneli büyüme gösteren tek yer oldu. Çin, 18,2 trilyon dolar ile Asya Pasifik'te servetin en yüksek olduğu yer olarak ön plana çıktı.

BCG raporuna göre Çin ekonomisinde teklemeler Asya'da servet birikim hızını rayından çıkarmayacak. BCG, Japonya hariç Asya-Pasifik bölgesinin Batı Avrupa'yı geçerek 2020 yılında Kuzey Amerika'nın ardından en varlıklı ikinci bölge haline gelmesini bekliyor.

2020 yılına kadar küresel servet birikiminin yüzde 40'ının Japonya hariç Asya-Pasifik bölgesinde gerçekleşmesini bekleyen BCG, Bölge'nin servet birikiminin 60 trilyon dolara ulaşacağını öngördü.

BCG, küresel servet birikimi büyüme oranının ise şu an ile 2020 arasında 2010 ile 2015 arasındaki yıllık yüzde 6,6'dan yüzde 5,9'a gerileyeceğini tahmin etti.

Ekonomi Haberleri

Petrol fiyatları, 72,69 dolarla savaş öncesi seviyesine geriledi
Küresel piyasalarda altının ons fiyatı 4 bin doların, bitcoin 60 bin doların altını gördü
Motorlu araçların uygunluk belgeleri elektronik ortama taşınıyor
“6 ay-6 bin km” kuralı 2027’ye kadar uzatıldı
Devlet ‘Beyaz et’ten çekildi: 13 şirkete atanan “denetim kayyumu” kaldırıldı