Kudüs’te Yerleşimci Terörü Bitmek Bilmiyor

Son dönemde iyice azgınlaşan Yahudi yerleşimciler Filistinlilere karşı terör estiriyor.

İşgal altındaki Kudüs kentinde Filistinlilere ve mülklerine, Hıristiyanlara ait mezarlıklara saldırmaya devam eden Yahudi yerleşimciler dün de Kudüs'te bir dizi saldırı gerçekleştirdi.

Mescid-i Aksa'nın güneyindeki Silvan beldesinde Filistinlilere ait araçların camlarını kıran Yahudi yerleşimciler, aynı beldede bulunan Latin Mezarlığı'nda da bir mezar taşını kırdı. Yahudi yerleşimcilerin Eski Belde semti El-Vâd Mahallesi'nde de Filistinli iki gence saldırdığı bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi Kudüs muhabirine konuşan 15 yaşındaki Ruhi Hüseyin, arkadaşı Teysir Ebu Mayile ile yolda yürürlerken yaklaşık yedi kişiden oluşan ve ellerinde haritalar ile arazi ölçme araçları bulunan Yahudi yerleşimci grubunun saldırısına uğradıklarını ve darp edildiklerini belirtti.

"Önce Yahudi yerleşimciler tarafından dövüldüm ve ardından beni El-Halil'deki El-Kışla Karakolu'na götüren işgal askerleri tarafından dövüldüm" diyen Ruhi Hüseyin, gözlüğünün kırıldığını, çantasının yırtıldığını ve dudağının kanadığını gören işgal subayının saçından tutarak çektiğini ve "Sana bunu neden yaptılar?" dediğini, "Hiç bir şey yapmadım" demesi üzerine işgal subayının yüzüne iki tokat attığını ve "Evine git ve bir daha Yahudi yerleşimcilerin yoluna çıkma" dediğini söyledi.

Eylül Ayında 2 Filistinli Şehit

Filistin’de yayınlanan hukuki ve istatistiki raporlara göre İsrail işgal güçleri geçen Eylül ayı içinde Filistin topraklarında 2 Filistinliyi şehit etti ve 278 kişiyi de tutukladı.

"Ahrar" Esir Araştırmaları ve İnsan Hakları Merkezi, işgal güçlerinin Eylül ayında yaptığı hak ihlalleriyle ilgili olarak yayınladığı raporda işgal güçlerinin geçen ay 278 Filistinliyi tutukladığını, tutuklamalarda 81 kişiyle El-Halil şehrinin başı çektiğini, bunun yanında Kudüs’te 62, Nablus’ta 32, Beytlahim’de 30, Ramallah’ta 28, Cenin’de 17, Selfit’te 17, Tulkerem’de 5 ve Gazze’de ise vatandaşın tutuklandığını kaydetti.

Ahrar Merkezi yayınladığı raporda ayrıca bunlardan 21 kişinin askeri noktalardaki aramalarda tutuklandığını ve tutuklanan 9 çocuğunun da 15’in altında olduğunu ifade etti.
Merkez verdiği bilginin devamında işgal güçlerinin geçen ay içinde biri Cenin şehrinden diğerinin de Gazze’den olmak üzere iki kişinin de işgal güçlerinin açtığı ateş soncu şehit olduklarını kaydetti.

Filistin Haberleri

Siyonist katiller, Gazze’deki evleri patlayıcılarla tuzaklıyor
Siyonistler, UCM’nin “gizli tutuklama kararı” çıkarmasından endişe ediyor
İşgal güçleri Refah'ta sivillerin yaşadığı evi vurdu
Filistin Esirler Cemiyeti: İsrail hapishanelerinden serbest bırakılanların çoğu sağlık sorunu yaşıyor
Gazze halkı kirli suları içmek zorunda kalıyor