Kudüs’te Yapılan Araçlı Eylemde Siyonist Subay Yaralandı

Kontrol noktasında gerçekleştirilen eylemde işgalci subay yaralandı.

İşgal altındaki Kudüs’ün El-Mezmuriye askeri geçiş noktasında işgal askerlerine yönelik yapılan araçlı eylemde bir işgal subayının ağır yaralandığı belirtildi.

İşgal polisi tarafından yapılan açıklamaya göre, bugün (04 Haziran Cumartesi) sabah saatlerinde El-Mezmuriye askeri noktasında bulunan askerlerin üzerine aracını süren Filistinli sürücü askeri nokta komutanını ağır yaraladı.

Noktada bulunan askerler sürücüye ateş açarken, sürücü aracıyla bölgeden hızla uzaklaştı. Ağır yaralanan subay hastaneye kaldırılırken, işgal güçleri eylemi yapan kişiyi yakalamak için geniş çaplı operasyon başlattı.

Siyonist yerleşimcilerin Mescidi Aksa’yı basmaları, işgal askerlerinin cami cemaatine ve özellikle camiyi korumaya çalışan kadınlara saldırmaları ve caminin saygınlığını çiğnemeleri Filistinli gençlerin Ekim ayında intifada başlatmalarına neden oldu. Filistinli gençlerin araçlı ve bıçaklı eylemler yapmaları sonucu şimdiye kadar onlarca Siyonist hayatını kaybetti veya yaralandı.

FİEM

Filistin Haberleri

Siyonistler Kudüs’te provokatif "bayrak yürüyüşü" yaptı
Ben-Gvir, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek siyonizm bayrağı açtı
Sumud Filosu'ndan 5 gemi Gazze'ye doğru yola çıktı
İşgalci Yahudilerden, provakatif "bayrak yürüyüşü" öncesi Mescid-i Aksa'ya baskın
Sumud Kara Konvoyu aktivistleri: AB, ABD ve BM, İsrail'in Gazze'deki soykırımına ortak