Kılıçdaroğlu CHP ve Atatürk'ü Es Geçip Osmanlı'ya Vurdu

CHP lideri Kılıçdaroğlu, bir TV kanalında Dersim ve Alevilerle ilgili sorulara kaçamak cevaplar verdi. Kılıçdaroğlu, 'Seyit Rıza kimdir' sorusuna verdiği cevapla ise güldürdü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV'de Didem Arslan Yılmaz'a konuk olduğu programda, 'Seyit Rıza kimdir' sorusuna 'bir insandır' cevabını vererek ekran başındakileri güldürdü. 

Kılıçdaroğlu'nun bu sorusu üzerine sunucu Didem Arslan, bir an durakladıktan sonra, "Tamam insandır ama, kimdir, Seyit Rıza isyancı mıdır" dedi. CHP lideri ise yine cevap veremedi, "bölge halkı tarafından sevilen bir insandır" deyip, Seyit Rıza'dan bir söz alıntılamakla yetindi.

CHP'NİN İNSANLIK SUÇUNU OSMANLI'YA ATTI

Sunucunun Dersim'le ve Alevilerle ilgili diğer sorularına da cevap vermekten kaçınan, kaçamak cümleler kuran Kılıçdaroğlu, CHP döneminde yapılan Dersim katliamıyla ilgili yorum yapmazken, suçu Osmanlı'ya attı. 

Kılıçdaroğlu, Osmanlı'nın Alevilere ve Dersimlilere zulmettiğini iddia ederek yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. (STAR)

Haber Haberleri

Yılmaz: Yeni anayasa çalışmaları tamamlanmak üzere
İstanbul Havalimanı günlük 1502 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu
Eskişehir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 15 şüpheli tutuklandı
Van Saray Belediye Başkanı Acar hakkında soruşturma izni verildi
Emniyet Teşkilatı ve basına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi