Kılıçdaroğlu: Bu bütçeye 'evet' dememiz felsefemize aykırıdır

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Bu bütçede kaynağın önemli bir kısmı faizlere ödeniyor. Dolayısıyla bu bütçeye 'evet' dememiz felsefemize de aykırıdır." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 2021 yılı bütçesinin 83 milyon vatandaşa getirdiği hiçbir artı olmadığını ileri sürdü.

2021 yılı bütçesiyle işçiye, emekliye, esnafa, manava, bakkala, sanayiciye, sokak esnafına, memura hiçbir şey verilmediğini savunan Kılıçdaroğlu, "Bu bütçe tamamen tefecilere hizmet eden bir bütçedir. Kaynağın önemli bir kısmı faizlere ödeniyor. Dolayısıyla bu bütçeye 'evet' dememiz felsefemize de aykırıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Bütçeye destek vermenin vatandaşın mutfağındaki yangını görmemek anlamına geldiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Biz vatandaşın mutfağındaki yangını görüyoruz ve ona göre konuşuyoruz. Bütçe görüşmelerinde bütün arkadaşlarım olağanüstü bir performans gösterdiler. Hepinize yürekten teşekkür ederim." diye konuştu.

Ekonomi Haberleri

Kiracının bildirim yapmadan kira sözleşmesini feshi haksız bulundu
“TCMB savaş sonrası 60 ton altın sattı”
AB, gümrük sisteminde reforma hazırlanıyor
Şubatta son 66 yılın en yüksek yağışı HES'leri üretimde ilk sıraya taşıdı
Tapuda 30 milyon lira üstü işlemlerde avukat zorunluluğu getirilecek