Kıbrıs'ta 28 Şubat zihniyeti hortladı!

KKTC’de başörtüsü serbestliği, Anayasa Mahkemesi’nin İslam düşmanlığı ve 28 Şubat artığı zihniyetle aldığı kararın bir yansıması olarak iptal edildi

HAKSÖZ HABER

KKTC'de nisan ayında Bakanlar Kurulunun "kanun gücünde" çıkardığı kararname ile Milli Eğitim Bakanlığının "Disiplin Tüzüğü" değiştirilmiş ve liselerde başörtülü eğitim serbest bırakılmıştı. 

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), karardan sonra süreci Anayasa Mahkemesine taşımış ve başörtülü öğrencilerin derse girdiği liselerde başörtüsünü protesto ederek greve gitmişti.

Süreç boyunca "Kıbrıs laiktir kalacak" sloganlarıyla başörtüsü yasağı için her fırsatta toplanan sendika, 18 yaşından küçük kız çocuklarının başörtü takmasının da, özgürlüğün kısıtlaması olarak belirtip asıl amacın eğitim veya özgürlük olmadığını göstermiş oldu.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Genel Başkanı Selma Eylem ve öğretmenler, mahkeme önünde sarılarak ve ağlayarak yasağın geri gelmesini kutladı.

Başörtüsünün; özgürlüğü, eğitimi ve sosyal hayatı kısıtladığı bahanesine sığınan sözde eğitimclierin bu karanlık zihniyeti, yıllarca Türkiye’de yaşanan 28 Şubat dönemini akıllara getirdi. 

Gündem Haberleri

Müslümanların değerlerini hedef almak bu kadar kolay mı?
Borsa İstanbul'da manipülasyon soruşturmasında 8 tutuklama
Ankara'da iki kardeşe saldıran köpeğin sahibi tutuklandı
Türkiye'de kültür harcamaları yüzde 83 arttı
Bu masum çocukların yaşadığı dehşetin hesabını kimden sormak gerekiyor?