Kemalist Albay, fabrika çalışanlarına başörtüsü ve sakal yasağı koymuştu açığa alındı

Kayseri 2. Ana Bakım Fabrika Müdürü Albay İlhan Coşkun'un, 6 Eylül'de yayınladığı iç emir metninde fabrikadaki personele ve ailelerine başörtüsü ve çember sakal yasağı koyduğu ifade edilmişti.

HAKSÖZ HABER

Kayseri 2. Ana Bakım Fabrika Müdürü Albay İlhan Coşkun, 6 Eylül'de yayınladığı iç emir metninde fabrikadaki personele ve ailelerine başörtüsü ve çember sakal yasağı getirmişti. Ayrıca Kemalist Albay'ın, başörtüsünü 'çağdışı kıyafet' olarak nitelediği öğrenilmişti. 

700 sivilin çalıştığı belirtilen fabrikada alınan bu karar tepki çektiği gibi Kemalist zorba anlayışın kendisini yeniden var etmeye çalıştığı bir durum olarak yorumlandı. 

Albay Coşkun'un bu yazıyı yazdırmadan önce, kurumdaki sivilleri toplayıp "Sakal serbestliğini tanımıyorum, kimseyi burada sakallı gezdirmem. Sendikanız dava açsın ben alışığım böyle şeylere" diyerek tehditkâr söylemlerde bulunduğu da belirtilmişti. 

Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Haldun Taşar, başörtüsü maddesinin eski bir madde olduğunu ve dikkatlerken kaçarak yanlışlıkla yayınlandığını iddia ederken, Albay İlhan Coşkun'un koyduğu yasaktan sonra tepki alması üzerine açığa alındığı kaydedildi. 

Gündem Haberleri

Ekin Yayınları'nın yeni merkezi açılıyor
CHP'den TBMM'de kürsü provokasyonu
Gezi parkı davasında karar: Ayşe Barım'a 12 yıl 6 ay hapis cezası
Türkiye’de yalnız yaşayanların sayısı son 10 yılda yüzde 65 arttı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 28 Şubat artığı faşizan zihniyeti lanetliyorum