Kemal Gürüz Hocaları da Fişlemiş

28 Şubat'ın YÖK Baş­ka­nı Ke­mal Gü­rüz’ün fiş­le­me belge­le­ri­nin bi­ri da­ha gün yü­zü­ne çık­tı.

28 Şu­bat So­ruş­tur­ma­sı kap­sa­mın­da tu­tuk­la­na­rak ce­za­evi­ne ko­nu­lan Ke­mal Gü­rüz’ün “Giz­li” iba­re­si ile İnö­nü Üni­ver­si­te­si Rek­tö­rü Prof. Dr. Ömer Şar­lak’a gön­der­di­ği bel­ge­de öğ­re­tim üye­le­ri hak­kın­da “şe­ri­at­çı”, “ir­ti­ca­cı” “ha­nı­mı çar­şaf­lı” gi­bi ifa­de­ler yer alı­yor. Ko­nu­nun tet­kik edil­me­si­ni ve YÖK’e bil­gi ve­ril­me­si is­te­ni­yor.

FİŞ­LE­Dİ­Ğİ Kİ­Şİ­LER PRO­FE­SÖR!

Da­ha ön­ce de ken­di im­za­sı ile YÖK Baş­kan­lı­ğı dö­ne­min­de çe­şit­li yer­le­re gön­der­di­ği fiş­le­me bel­ge­le­ri or­ta­ya çı­kan Gü­rüz, 12.10.1999’da İnö­nü Üni­ver­si­te­si Rek­tö­rü Prof. Dr. Ömer Şar­lak’a gön­der­di­ği “Giz­li” bel­ge­de pek çok öğ­re­tim üye­si hak­kın­da id­di­alar­da bu­lu­nu­yor. Gü­rüz’ün fiş­le­di­ği pek çok öğ­re­tim üye­si­nin pro­fe­sör ve aka­de­mik ka­ri­yer sa­hi­bi ol­du­ğu da dik­kat­ler­den kaç­mı­yor.

İŞ­TE GÜ­RÜZ’ÜN FİŞ­LE­Dİ­Ğİ İSİM­LER

Bel­ge­de söz ko­nu­su öğ­re­tim üye­le­ri hak­kın­da çok de­tay­lı bil­gi­ler ver­me­si, Gü­rüz’ün uzun araş­tır­ma­lar yap­tı­ğı­nı or­ta­ya ko­yu­yor. Bel­ge­de fiş­le­nen isim­ler şu şe­kil­de:

“İk­ti­sa­di ve İda­ri Bi­lim­ler Fa­kül­te­si Bö­lüm Baş­ka­nı Prof. Dr. Ş.B. Er­zu­rum’da­ki Kır­kın­cı Ho­ca Ta­ri­ka­tı­na bağ­lı”

“Tıp Fa­kül­te­si Es­ki De­ka­nı Prof. Dr. M.P. üni­ver­si­te­de ir­ti­cai kad­ro­laş­ma­da 1992-1998 yıl­la­rı ara­sın­da ak­tif rol oy­na­dı”

“Far­ma­ko­lo­ji Ana­bi­lim Baş­ka­nı A.A. ir­ti­cai grup­la­rın li­der­le­rin­den ve tıp fa­kül­te­sin­de kad­ro­laş­ma­da önem­li rol oy­na­dı”

“Eği­tim Fa­kül­te­si Ma­te­ma­tik Ana­bi­lim Baş­ka­nı Prof. Dr. F.B.’nin la­ik dü­ze­ne kar­şı gö­rüş­le­ri var”

“Fen-Ede­bi­yat Fa­kül­te­si Ta­rih Bö­lü­mü Baş­ka­nı Prof. Dr. S.Ç. ir­ti­cai fa­ali­yet­ler ko­nu­sun­da öğ­ren­ci­le­ri tah­rik edi­yor”

“Fen-Ede­bi­yat Fa­kül­te­si Sos­yo­lo­ji Bö­lü­mü Baş­ka­nı Doç. Dr. A.K. ir­ti­cai fa­ali­yet­le­ri des­tek­li­yor”

“Sağ­lık Bi­lim­le­ri Ens­ti­tü­sü Sek­re­te­ri H.Y. şe­ri­at­çı dü­şün­ce­yi be­nim­si­yor”

“Kül­tür Mer­ke­zi Mü­dü­rü Yrd. Doç. Dr. Y.K. şe­ri­at­çı dü­şün­ce­yi be­nim­si­yor”

“Eği­tim Fa­kül­te­si Türk Di­li ve Ede­bi­ya­tı Bö­lü­mü’nde gö­rev­li Yrd. Doç. S.A. şe­ri­atı sa­vu­nu­yor ve eşi çar­şaf­lı”

“KO­NU­YU TET­KİK EDİN”

Yu­ka­rı­da­ki id­di­ala­rın ken­di­le­ri­ne ulaş­tı­ğı­nı ifa­de eden dö­ne­min YÖK Baş­ka­nı Ke­mal Gü­rüz, ko­nu­nun tet­kik edi­le­rek üze­rin­de has­sasiyet­le durul­ması ve sonuç­tan bil­gi veril­mesini is­tiyor.

 

Haber Haberleri

YSK, kesin seçim sonuçlarını 6 Mayıs'ta açıklayacak
AK Partili Hatay Büyükşehir Belediyesi Tanju Özcan’a mı özeniyor?
"Türkiye, Güney Afrika'nın açtığı davaya müdahil olacak"
Sinan Ateş cinayetine karışan kuryeden ‘görev tamam’ pozu
Türkiyeli üniversitelerden ABD'deki öğrencilere Gazze desteği