KCK Davasından Tutuklu 10 Sanık Tahliye Edildi

Özel Yetkili Mahkemelerin kapatılması ve tutukluluk süresini 5 yılla sınırlayan yeni kanunun yürürlüğe girmesinin ardından KCK davasından tutuklu 9 avukat ile bir yazar tahliye edildi.

PKK'nın çatı örgütü KCK'ya yönelik açılan, çoğunluğu Abdullah Öcalan’ın avukatı olan 50 sanıklı davanın 10 sanığına tahliye kararı çıktı. Davanın görüldüğü İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kapatılmasının ardından avukatlar tahliye talebinde bulunmuştu. Tahliye talepleri İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirildi.

Talepleri değerlendiren mahkeme avukatlar Doğan Erbaş, İbrahim Bilmez, Ömer Güneş, Hatice Korkut, Cengiz Çiçek, Muharrem Şahin, Emran Emekçi, Sebahattin Kaya, Mehmet Bayraktar ile yazar Cengiz Kapmaz’ın tahliyesini karar verdi.

Sanıklar hakkında yurtdışı çıkış yasağı koyan mahkeme, tahliye gerekçesi olarak ‘sabit ikametgah sahibi olmalarını, delillerin toplanmış olmasını ve cezaevinde geçen süreyi’ gösterdi.

Bu tahliyeler ile birlikte 'KCK avukatlar' davasında tutuklu sanık kalmadı. Söz konusu avukatlar KCK soruşturması kapsamında Kasım 2011 yılında tutuklanmıştı. 

(Al Jazeera)

Haber Haberleri

Efkan Ala’dan Çözüm Süreci mesajı: Nisan da olabilir sonrası da
MİT Başkanı Kalın, İstanbul'da Hamas heyetiyle görüştü
Nureddin Yılmaz vefat etti
Türkiye'de yaklaşık 1,8 milyon yaşlı tek başına yaşıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail binlerce insanı katletti, bunun bedelini ödeyeceğinden hiç şüphem yok