Kaza Yaptı Dedikleri Helikopteri Taliban Düşürmüş

Bir ay sonra gelen itiraf: Helikopteri Taliban düşürdü Afganistan’da Aralık ayında yaşanan helikopter kazası ile ilgili açıklama yapan ABD yetkilileri, ‘kazaya’ Taliban ateşinin neden olduğunu kaydetti.

Amerikalı yetkililer, Afganistan’da Aralık ayında yaşanan ve o dönemde kaza olduğu açıklanan bir askeri helikopterin düşüşüne Taliban direnişçilerinin açtığı ateşin neden olduğunu itiraf etti.

Güney Afganistan’ın Zabul şehri yakınlarında 17 Aralık’ta düşen askeri helikopterdeki altı ABD askeri ölmüştü. Afganistan’daki ISAF yetkilileri, “17 Aralık helikopter kazasında ölen askerlerin aileleri olayın bir düşman eylemi sonucu meydana geldiği yönünde bilgilendirildi” açıklamasında bulundu.

ISAF, “Soruşturma devam ediyor, ve soruşturma tamamlandığında daha fazla ayrıntı temin edilecektir” dedi.

ABD savunma yetkilileri ve araştırmacılar düşük irtifada uçan helikopterin düşüşüne bir patlayıcının yol açmış olabileceğini söyledi.

Afganistan Haberleri

Pakistan, Afganistan’a yönelik saldırılara yeniden başladı
Pakistan'ın Afganistan'a yönelik saldırısında 2 sivil hayatını kaybetti
Bayramda 'çatışmasızlık' kararına rağmen Pakistan Afganistan'a saldırdı
Mücahit: İslam Emirliği yetkililerine yönelik yaptırımlar insan haklarına aykırı
Kabil’de rehabilitasyon merkezini bombalayan Pakistan katliam yaptı