Kayseri B.B. Başkanı Yeniden Özhaseki Oldu

AK Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özhaseki, belediye başkanlığını yeniden kazandığını açıkladı.

AK Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, belediye başkanlığını yeniden kazandığını açıkladı.

Özhaseki, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı'nda AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009 seçimlerinde il genelinde yüzde 51 oranında oy aldıklarını, şu ana kadar açılan sandık sayılarındaki oylara göre ise oy oranını 9-10 puan civarında artırdıklarını söyledi.

Şu anda aldığı oy oranının yüzde 60'lar civarında olduğunu belirten Özhaseki, şunları kaydetti:

"Şu ana kadar sandıkların üçte biri kadarı açıldı. Bundan sonra ne değişir çok bilemiyoruz ama sanki bu oran devam eder gibi görünüyor. Birincisi burada Kayseri'de yüzde 8-10 puan oy oranımızın artması bizim için son derece sevindirici bir durum. Yapmış olduğumuz emeğin boşa gitmediğini gösteriyor. İnsanların en büyük hakem olduğunu bir kez daha göstermiş oluyor. Türkiye çapında baktığımızda da yüzde 7-8'lik artış söz konusu. O da sevindirici bir durum."

Bu seçimlerin genel seçim atmosferinde geliştiğine dikkati çeken Özhaseki, şöyle devam etti:

"Şu gelinen nokta itibariyle doğrusu AK Parti olarak sevineceğimiz mutlu olacağımız bir sonuç. Tabi bundan sonrada sorumluluğumuz devam edecek. Kayseri'de özellikle 5'inci sefer yeniden aday olup oy oranlarını tutturabilmek çok kolay bir şey değil. Kayseri saplantılı bir şehir değil. Bir fikrin kalesi sayılabilecek insanların aynı görüş açısından baktığı bir şehir de değil. Ticaret erbabı, kendi halinde muhafazakar bir yapısı olan örfüyle adetiyle yaşayan ama dünyayı takip eden her zaman açık insanların şehri. Böyle bir şehirde insanların beşinci kere önlerine çıkıldığında yüzde 60'lar oranında oy vermesi son derece benim açımdan sevindirici mutluluk verici bir olay hemşehrilerime teşekkür ediyorum."

Haber Haberleri

İstanbul Havalimanı günlük 1502 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu
Eskişehir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 15 şüpheli tutuklandı
Van Saray Belediye Başkanı Acar hakkında soruşturma izni verildi
Emniyet Teşkilatı ve basına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
PKK’nın silahları tamamen bırakması için yasal çerçevenin oluşması gerekiyor