Katil katillerle anlaşmayı umuyor

Suriye’yi harabeye çeviren katil Esed, bir Rus haber ajansına verdiği röportajda İsraille "normal ilişkiler" kurma fikrine karşı olmadığını, ancak belirli şartların yerine getirilmesi durumunda bunun mümkün olduğunu söyledi.

HAKSÖZ HABER

Katil Esed, Suriye-İsrail müzakerelerini yürütmek için İsrail'in işgal ettiği “Suriye topraklarını restore etmesinin” zorunlu olduğunu söyledi.

Sputnik ile yaptığı röportajda Esed: "Suriye için barışın haklarımızın yeniden kazanılmasıyla bağlantılı olduğunu söylediğimizde, neredeyse otuz yıl önce, 1990'larda barış görüşmelerinin başlangıcından bu yana tutumumuz çok netti" dedi.

Kendi halkını katleden Esed, İsrail’den Golan Tepelerinin yeniden imar edilmesini aksi halde anlaşma ve normalleşmenin olmayacağını söyledi. Suriye’de milyonlarca insanın katledilmesinden sorumlu olan Esed bölgedeki yalnızlığını İsrail’le gidermeye çalışıyor.

Rusya ve İran’ın destekleri ile muhaliflerden aldığı topraklarda milyonlarca insanın hayatına mal olmamış gibi konuşmaya, Rusya gibi azılı katil bir devletin haber ajansına demeçler vermeye utanmıyor.  Üstelik sözde demokrasi sever batılı ülkelerin her hangi bir yaptırımına da maruz kalmayan Esed, Rusya ve İran üzerinden varlığını hissettirmeye de devam ediyor.

Middle East Monitor

Suriye Haberleri

İlk "AB-Suriye Üst Düzey Siyasi Diyalog Toplantısı" gerçekleştirildi
Avrupa Birliği'nden Suriye kararı
Akçakale Sınır Kapısı 12 yıl sonra sivil geçişlere açılıyor
Atıf Necib davasında 2. duruşma: Firari suçlular gıyaben yargılanacak 
Esed rejimi tarafından alınkonan çocuklar ailelerine kavuştu