Katil İsrail, Lübnan'da ateşkese rağmen düzenlediği saldırıda 3 kişi öldü

İsrail ordusunun, Lübnan'ın güneyindeki Nebatiye vilayetinde geçici ateşkese rağmen bir araca insansız hava aracıyla (İHA) düzenlediği saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail ordusu, 17 Nisan'da yürürlüğe giren 10 günlük ateşkese rağmen Lübnan'daki saldırılarını sürdürüyor.

Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberine göre, İsrail'e ait bir İHA, Nebatiye'de Şavkin yolunda seyir halindeki bir aracı İHA ile hedef aldı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırıda 3 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Öte yandan İsrail ordusunun güneydeki Yatir beldesine düzenlediği topçu saldırısında ise biri çocuk, 2 kişinin yaralandığı ifade edildi.

NNA'nın haberine göre, Sarbin, Beyt Lif ve Cibal el-Batm beldeleri öğleden sonra yoğun topçu atışına maruz kaldı. Bombardımanın Vadi Meryemin bölgesini de hedef aldığı belirtildi.

İsrail ordusunun aynı saatlerde Hanin, Reşaf, Aynata ve Bint Cubeyl kentinde büyük patlamalara yol açan saldırılar düzenlediği, Bint Cubeyl, Beyt Lif ve Reşaf beldelerinde ise ağır makineli silahlarla geniş çaplı tarama yapıldığı aktarıldı.

Bint Cubeyl kazasına bağlı beldelerde İsrail'e ait İHA'ların yoğun uçuş yaptığı kaydedildi.

Lübnan Haberleri

Soykırımcı İsrail, Lübnan'ın güneyine hava saldırısı düzenledi
Trump: Lübnan-İsrail ateşkesi 3 hafta uzadı
İsrail'in saldırısında hayatını kaybeden Lübnanlı gazeteci son yolculuğuna uğurlandı
Haaretz: İsrail askerleri Lübnan’da ev ve dükkanları yağmalıyor
BM raportörü: İsrail'in Lübnan saldırıları Gazze'deki soykırıma benziyor