Katil Esed ve Rusya İdlib’i Bombalamaya Devam Ediyor

Bugün sabah saatlerinden bu yana Rusya ve rejim güçleri İdlib kırsalında sivil yerleşimleri hedef alıyor.

Suriye'nin kuzeyinde, ülkede muhaliflerin elinde kalan son bölge olan İdlib'e yönelik saldırı gündemdeyken Rusya ve rejimin bombardımanları sürüyor.

Dün Tahran'da gerçekleşen görüşmelerde ateşkese dair girişimler sonuçsuz kalmıştı. Bunun ardından Rusya ve Esed rejimi, çatışmasızlık bölgesi olan İdlib'i havadan ve karadan hedef almayı sürdürdü.

Bugün sabah saatlerinden bu yana muhaliflerin elindeki bölgenin güney kesiminde yer alan yerleşimlere hava saldırıları düzenleniyor. Rusya ile rejimin savaş uçakları ve helikopterlerinin yanısıra top bataryaları da Kafr Zita, Latamina, Han Şeyhun, Huveyn gibi yerleşimleri vuruyor.

Saldırılarda sivillere ait yerleşim yerlerinde maddi zarar oluştu. Şu ana kadar 5 sivilin yaşamını yitirdiği ve çok sayıda sivilin yaralandığı belirtiliyor.

Yerel kaynaklar saldırılardan bazı fotoğraflar paylaştı.

Kaynak: Mepanews

Suriye Haberleri

Suriye Savunma Bakanı Abu Kasra’dan şehid Abdülkadir es-Salih’in ailesine vefa ziyareti
Mücrim Esed rejiminin üst düzey yetkililerinden Caez Hammud el-Musa yakayı ele verdi
İlk "AB-Suriye Üst Düzey Siyasi Diyalog Toplantısı" gerçekleştirildi
Avrupa Birliği'nden Suriye kararı
Akçakale Sınır Kapısı 12 yıl sonra sivil geçişlere açılıyor