Katil Esed ve İran’a Bağlı Çeteler Mezarlıkları da Tahrip Ediyor

Beşşar Esed rejimi güçleri, Batı Halep'te 9 yıl aradan sonra ele geçirdikleri ve nüfusu zorla göçerttikleri yerleşimlerde sivil mezarlıklarını dahi yıkıyor.

Esed ordusunun milis gücü olarak bilinen "Şebbiha" ve rejim askerleri, Halep'in batı kırsalında dün ele geçirdikleri Heyyan ilçesinde mezar taşlarına yaptıklarını görüntüleyerek sosyal medyada paylaştı.

Paylaşımlarda, Şebbihalar ve askerlerin ellerindeki aletlerle mezar taşlarına verdikleri tahribat görüldü.

AA’nın bildirdiğine göre Şebbihalar, 9 Şubat tarihinde de İdlib'de 15 bin nüfuslu Han es Sübl köyünde sivillere ait bir mezarlığı yıkmıştı.

Rejim güçlerinin ele geçirdiği yerlerde sivil nüfus bulunmuyor. Yoğun hava saldırılarından kaçanlardan geri kalanlar da rejim güçlerinin katliam yapacağı korkusuyla evlerini terk ediyor.

Batı Halep kırsalında, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi içerisinde yer alan Heyyan ilçesi, 9 yıl önce muhalifler tarafından rejimden alınmıştı.

Suriye Haberleri

Visa Suriye'de faaliyetlere başlayacak
İşgalci İsrail, Dera ve Kuneytra kırsalına topçu saldırısı düzenledi
Esed rejiminin gizli ölüm arşivi: 150 bin kayıp 10 bin ceset fotoğrafı
BMGK heyeti, 14 yıl aradan sonra Şam’ı ziyaret etti
Ahmed Şara: "Halep, tüm Suriye’ye açılan kapımızdı"