Katar, bölgedeki gelişmeler ışığında hava trafiğini geçici olarak durdurdu

Katar, bölgedeki gelişmeler ışığında güvenlik nedeniyle ülkenin hava trafiğinin geçici olarak durdurulduğunu duyurdu.

Katar Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, resmi makamların sürekli olarak bölgesel ve uluslararası ortaklarla koordinasyon içinde gelişmeleri değerlendirdiği ve kamuoyuna resmi kanallar aracılığıyla zamanında güncel bilgiler sağlayacağı belirtildi.

Açıklamada, "Vatandaşların ve ziyaretçilerin güvenliğini sağlamak için ülkenin hava sahasındaki hava trafiği geçici olarak askıya alındı. Bu, bölgedeki gelişmelere dayanarak alınan bir dizi önlemin parçasıdır." ifadeleri kullanıldı.

Dışişleri Bakanlığı, bireylerin güvenliğinin en önemli öncelik olduğunu ve Katar'ın bu konuda gerekli önleyici tedbirleri almaktan çekinmeyeceğini vurguladı.

Katar Haberleri

Katar, savaşın başından bu yana Hürmüz Boğazından ilk LNG sevkiyatını yaptı
Katar’da, ABD’ye ait El-Udeyd Üssü’ne askeri sevkiyat uçaklarının indiği görüldü
Katar: Hürmüz krizi bölgesel boyuttan çıkarak küresel bir hal alır
Katar hava sahasının kısmen yeniden açıldığını duyurdu
Katar: Deniz koridorlarının açılması ve seyrüsefer serbestisi pazarlık unsuru olmamalı