Kassam Tugaylarının Önde Gelen 3 Lideri Şehit Oldu

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, önde gelen liderlerinden el-Attar, Ebu Şemmale ve Berhum'un İsrail'in düzenlediği saldırıda şehit olduklarını duyurdu.

HAKSÖZ-HABER

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in düzenlediği saldırıda 3 liderinin şehit olduğunu duyurdu. 

Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada, "Kassam Tugayları, Filistin halkı ve İslam ümmeti için liderlerinin kanını akıtmıştır" denildi.

Açıklamada, hayatını kaybeden liderlerin isimleri Raid el-Attar, Muhammed Ebu Şemmale ve Muhammed Berhum olarak açıklandı.

Raid Attar, Kassam'ın iki nuamralı ismiydi.

AA muhabirinin Hamas'a yakın kaynaklardan aldığı bilgiye göre de Kassam Tugayları liderleri, Gazze'nin güneyindeki Refah kentinin Tel es-Sultan bölgesinde bir eve düzenlenen saldırıda yaşamını yitirdi.

Saldırıda 4 Filistinlinin daha hayatını kaybettiğini, 45 kişinin de yaralandığını aktaran kaynaklar, söz konusu evin, 9 füzeyle hedef alındığını ve tamamıyla yıkıldığını kaydetti.

Gazze'de görevini fiili olarak sürdüren Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra da İsrail savaş uçaklarının, Tel es-Sultan bölgesindeki bir evi füzelerle vurduğunu ve saldırıda 2'si yaşlı 7 kişinin öldüğünü, 40'tan fazla kişinin de yaralandığını söyledi. 

 

Filistin Haberleri

Kassam mücahitleri f-16 füzesi ile işgalcileri pusuya düşürdü
7 çalışanını kaybeden WCK Gazze'de operasyonlarını tekrar başlatacak
İsrail Savaş Kabinesi üyesi: "Esir takası anlaşması imzalanmazsa hükümet düşebilir”
Abbas, İsrail’in Batı Şeria’daki Filistinlileri Ürdün’e sınır dışı etmesinden endişeli
Gazzeli çocuklar, dayanışma için üniversite öğrencilerinin protestosuna karşılık verdi