Kartal-Pendik Metrosu Açılıyor

Kadıköy-Kartal Metro Hattı'nın devamı niteliğinde olan Kartal-Pendik-Tavşantepe Metro Hattı sabah saat 06.00 itibarıyla açılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre 21.7 kilometrelik Kadıköy-Kartal Metro Hattı'nın devamı niteliğindeki 4,5 kilometrelik Kartal-Pendik-Tavşantepe Metro Hattı yarın sabah saat 06.00 itibarıyla seferlere başlayacak.

Metro hattının tüm istasyonlarında yürüyen merdivenli giriş-çıkışlar ile engelliler için asansörlerin bulunduğu metro hattının D-100 Karayolu güzergahındaki tüm istasyonlarda, kuzey ve güney taraflarda giriş-çıkışlar ve bu giriş-çıkışlar arasında alt geçitler yer alıyor.

Resmi açılış töreni daha sonra yapılacak olan Kartal-Pendik-Tavşantepe Metro Hattı hizmete alındığında; Sabiha Gökçen Havaalanı Metro Hattı ile Tavşantepe İstasyonu'nda, Metrobüs ile Ünalan İstasyonu'nda, Marmaray ile Ayrılıkçeşme İstasyonu'nda, Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı ile Yenisahra İstasyonu'nda, Bostancı-Dudullu Metro Hattı ile de Kozyatağı İstasyonu'nda entegre olacak.

 

Gündem Haberleri

Siyonist rejim Al Jazeera'yi yasaklıyor
Gazze'deki soykırımı görmeyen Kemalist Yılmaz Özdil siyonist polise üzülmüş!
Gazi'deki ırkçı saldırının altından Zafer Partisi çıktı!
Şeyh Karadaği: Hasan Saklanan şehadeti istedi ve elde etti
Bloomberg: “Türkiye, İsrail'e tüm ticareti durdurdu”