Kandil'den 'Maskeye, Otobüs Yakmaya Son' Kararı

PKK, çözüm sürecinde Hükümet’in özellikle istediği “kamu düzeninin sağlanması” şartına karşılık gelecek önemli bir adım attı.

Örgütün gençlik yapılanması; kitlesel eylemlerde yüz kapatma, halk otobüslerini yakma, kepenk kapattırma eylemlerine son verme kararı aldı.

 

Son yıllarda sokak eylemleriyle gündeme gelen PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H’nin de yer aldığı Komalên Ciwan (Gençlik Topluluğu) 21-24 Kasım tarihleri arasında Kandil’de yaptığı toplantıda, yüz kapatma, kitlenin içerisinden provokasyon girişiminde bulunma, halkın malına ve canına zarar verme, halk otobüslerini yakma, her eylemde kepenk kapattırma gibi eylem tarzlarının reddedildiği açıklandı. Açıklamada, “Bu tür girişimlerde bulunanların sömürgeci güçlerin ajanları olarak değerlendirileceği” de belirtildi.

Örgüte yakın Fırat Haber Ajansı’nda (ANF) yer alan açıklamada, gençliğin, Abdullah Öcalan’ın sürdürdüğü sürece göre kendini konumlandıracağı, kendini yürütülecek her türlü sürece hazır hale getireceği belirtildi.

ANF ve Al Jazeera

Haber Haberleri

İstanbul Havalimanı günlük 1502 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu
Eskişehir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 15 şüpheli tutuklandı
Van Saray Belediye Başkanı Acar hakkında soruşturma izni verildi
Emniyet Teşkilatı ve basına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
PKK’nın silahları tamamen bırakması için yasal çerçevenin oluşması gerekiyor