"Kanada Türkiye'den 7 Bin Suriyeli Mülteci Alacak"

Uluslararası Göç Örgütü Genel Müdürü William Lacy Swing, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kanada'nın kabûl edeceği 25 bin mültecinin bir kısmının Türkiye'den seçileceğini ifade etti.

Kanada'ya gidecek mültecilerin büyük çoğunluğunun Ürdün ve Lübnan'dan olacağını belirten Swing, “Türkiye'den de önemli sayıda Suriyeli mülteci Kanada'ya gönderilecek. Kanada'nın kabûl edeceği 25 bin mültecinin yaklaşık 7 bini Türkiye'deki mülteciler arasından seçilecek.” dedi.

“Avrupa'daki Mültecilere Geçici Koruma Statüsü Verilmeli”

Avrupa'ya bu yıl ulaşan mülteci sayısının 1 milyonu geçtiğini hatırlatan Swing, “Bir milyon baş edilemeyecek bir rakam değil. Avrupa'daki mültecilerin hepsine geçici koruma statüsü verilmeli.” diye konuştu.

Swing, AB ülkelerinin sınırlarını kapatmasının ise mevcut “mülteci krizi”ni daha da karmaşık hâle getirdiğini vurguladı.

AA

Haber Haberleri

"Koruma" maskesi altında zulüm mü? Yalova’da neler oluyor?
Yılmaz: Yeni anayasa çalışmaları tamamlanmak üzere
İstanbul Havalimanı günlük 1502 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu
Eskişehir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 15 şüpheli tutuklandı
Van Saray Belediye Başkanı Acar hakkında soruşturma izni verildi