Kadirov’dan Putin’e çağrı: “Düşük verimli nükleer silah kullanmalıyız”

Ukrayna, dün Rusya’nın ilhak ettiği Donetsk bölgesindeki Lyman kentini işgalden kurtardı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, dün Donetsk, Luhansk, Zaporijiya ve Kherson bölgelerini ilhak ettiğini açıklamıştı. Bugün ise Ukrayna ordusu, Donetsk bölgesinde bulunan Lyman kentini Rus işgalinden kurtardı.

Rusya askerleri şehri terk etti, bir kısmı da esir düştü. Putin’in müttefiki Kadirov ise, Lyman’ın kaybedilmesini başarısızlık olarak tanımladı: “Sınır bölgelerinde tam seferberlik ve sıkı yönetim ilan etmeliyiz, düşük verimli nükleer silahları kullanmalıyız.”

Putin'in seferberlik çağrısı sonrasında birçok Rusya vatandaşı ülkeyi terk etmeye çalışmıştı. Avrupa'ya yönelik nükleer silah tehdidini daha önce de dile getiren Putin'in ne yapacağını kestirmek zor. Kesin olan ise Rusya ciddi anlamda zaaflı bir duruma düştü.

Kadirov'un daha ne kadar alçalabileceğini bilemiyoruz ancak ilhak açıklamasından sonra Ukrayna'nın geri kazandığı Lyman belki ilerleyen günlerde Ukrayna'daki gelişmelerin ön ayağı olacak!

Haber Haberleri

Fidan: “PKK inşallah Irak’ta Suriye’den ders çıkartır da oradaki geçiş daha kolay olur”
Türkiye'nin nüfusu 86 milyon 92 bin 168 oldu
Türkiye’de yakalan Mossad ajanlarının Tunus'taki suikastta izleri çıktı
MLKP’ye yönelik operasyonda tutuklu sayısı 77'ye çıktı
Bayrampaşa Belediyesine yönelik soruşturmada, Hasan Mutlu'nun bazı işler karşılığında rüşvet aldığı iddiası