Kaddafi Dönemi Anlaşmalar Gözden Geçirilecek

Libya Başbakanı el Kib, Kaddafi döneminde imzalanan petrol ve gaz anlaşmalarının yeniden gözden geçirileceğini söyledi.

El Kib İtalyan Petrol ve Gaz Şirketi Eni Genel Müdürü Paolo Scaroni ile görüşmesinde kendisine Eni ile Kaddafi döneminde imzalanan anlaşmaların Libya lehine yeniden gözden geçirileceğini bildirdiğini söyledi.

Yabancı şirketlerin daha önce Kaddafi ve ailesi için değil Libya için çalıştıklarını kanıtlamaları gerektiğini de söyleyen el Kib devrim sürecinde bir çok şirketin devrime karşı olumsuz rol almalarından da üzüntü duyduklarını ifade etti.

Bu arada Avrupa Birliği, Libya Merkez Bankası ve Libya Arap Dış Bankası'na ait dondurduğu yaklaşık yüz milyar dinarı serbest bıraktığını açıkladı.

Lokman Doğmuş / Haksöz-Haber 

Libya Haberleri

BM: Libya'da cumhurbaşkanlığı seçim yasası konusunda uzlaşı sağlandı
MİT Başkanı Kalın, Libya Ulusal Ordusu Genel Komutan Yardımcısı Hafter ile görüştü
TİKA, 2011'den bu yana Libya'da 137 projeyle binlerce kişinin hayatına dokundu
Küresel Sumud Filosu konvoyu yarın Libya'nın Sirte kentine doğru hareket etme kararı aldı
Küresel Sumud Filosu konvoyu Libya’nın doğusuna geçmek için 4 gündür Sirte yakınlarında bekliyor