Kabil'de Cemiyet-i İslami Partisi’ne Saldırı: 9 Ölü

Kabil'de Cemiyet-i İslami Partisinin düğün salonundaki siyasi toplantısına düzenlenen saldırıda 9 kişi öldü.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de düğün salonu girişinde düzenlenen intihar saldırısında 9 kişinin öldüğü bildirildi.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü Nacib Daniş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, intihar eylemcisinin üstündeki bombayı Kasrı Navin adlı düğün salonu girişinde patlattığını belirtti.

Saldırıda ilk belirlemelere göre 7 polis ile 2 sivilin hayatını kaybettiğini söyleyen Daniş, 9 kişinin yaralandığını ifade etti.

Daniş, saldırganın düğün salonunda toplantı yapan Cemiyet-i İslami Partisi üyelerini hedef aldığı bilgisini paylaştı.

Görgü tanıkları da saldırganın, düğün salonuna girmeye çalışırken polis tarafından fark edildiğini ve kendini havaya uçurduğunu söyledi.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

 

Afganistan Haberleri

Delaver: Afganistan 47 yıl sonra güvenlik ve birliğe İslam Emirliği ile kavuştu
Afganistan İslam Emirliği lideri: "Şeriatı uygulayın, adaleti sağlayın"
Afganistan'da geri dönen göçmenler için yeni yardım dönemi başladı
Pakistan ordusu bir kez daha Afganistan'da sivil katliamı yaptı
BM: Afganistan'da yaklaşık 21,9 milyon kişi yardıma ihtiyaç duyuyor