‘‘İzinsiz Film ve Müzik İndirmek Caiz Değil’’

Diyanet aylık dergisinde, “İnternetten program, yazılım, kitap, müzik indirmek ve bunları kullanmak helal midir?” sorusuna yanıt verdi.

Diyanet, internet üzerinden film, müzik, kitap gibi eserlerin, eser sahiplerinden izinsiz indirilmesinin caiz olmadığını açıkladı. İzinsiz olarak indirilen tüm dokümanların ‘hak gasp etmek’ olduğunu söyleyen Diyanet “O alanlarda emek harcayan insanların yeni ürünler üretme konusundaki şevkini kırıyorsunuz” dedi.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre Diyanet aylık dergisinde, “İnternetten program, yazılım, kitap, müzik indirmek ve bunları kullanmak helal midir?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Hak ihlalleri elektronik ve bilgisayar dünyasında da yaşanmaktadır. Bu tür haksız davranışlar sadece bireylerin hakkını gasp etmiş olmamakta, aynı zamanda o alanlarda emek harcayan insanların yeni ürünler üretme konusundaki şevkini kırmakta, bu da kamu hakkı ihlaline dönüşmektedir. Bu sebeple birer emek mahsulü olarak internet ortamına geçirilmiş olan her türlü program, yazılım, kitap, müzik vb. ürünleri ilgililerin izni olmadan elde edip kullanmak caiz değildir.”

Gündem Haberleri

Sosyal medyada NATO sansürü de nereden çıktı?
DMM "NATO Zirvesi nedeniyle Ankara'da 2 gün sokağa çıkma yasağı uygulanacağı" iddiasını yalanladı
LGBT dostu sapık öğretmen de okul müdürü de kovuldu
Yılbaşından bu yana 23,9 ton uyuşturucu ele geçirildi
İstanbul'da ikili eğitim oranı yüzde 19'a düşürüldü