İtalya, Suriye'de IŞİD'e Yönelik Operasyonlara Katılmayacak

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, İtalya’nın Suriye’de IŞİD’e yönelik askerî operasyonlara katılmayacağını bildirdi.

Renzi, katıldığı bir televizyon programında dış politikaya da değinerek: “İtalya, Suriye’de IŞİD’e yönelik İngiltere ve Fransa’nın üzerinde çalışacağını açıkladıkları gibi askerî hareketliliğe katılmayacak.” dedi.

Dış politikada uluslararası toplumun uzun vadeli projelere ihtiyacı olduğundan bahseden ve her girişimin iyi olmayabileceğini belirten Renzi: “Kaddafi’yi kovmak iyi bir fikir miydi, emin değilim. O, tabî ki çok tehlikeli bir diktatördü ancak dış politikada akılsızca yaklaşımlara dikkat etmek gerekir.” diye konuştu.

Bu arada, İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni de Suriye’de siyasî bir geçiş olması gerektiğini savunduklarını belirtti.

Haber Haberleri

İstanbul Havalimanı günlük 1502 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu
Eskişehir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 15 şüpheli tutuklandı
Van Saray Belediye Başkanı Acar hakkında soruşturma izni verildi
Emniyet Teşkilatı ve basına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
PKK’nın silahları tamamen bırakması için yasal çerçevenin oluşması gerekiyor