İsveç’te İslam Düşmanları Cami Yaktı

İsveç’in Eskilstuna kentinde bir cami kundaklandı.

HAKSÖZ-HABER

İsveç’in Eskilstuna kentinde bir cami kundaklandı. Haberi, yerel polise dayandırarak Reuters duyurdu. Kundaklama esnasında camide 15-25 kişi bulunuyordu. Olayda beş kişi yaralandı.

Polis görevlisi, “Bir tanık, bilinmeyen bir kişinin cami penceresinden içeriye bir şeyler attığını ve hemen sonrasında şiddetli bir yangın başladığını söyledi” dedi.

Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Kundaklama sorumlusu henüz yakalanamadı.

Saldırının özellikle son dönemde sağcı İsveç Demokratları partisinin mültecilere karşı yaptığı etkin konuşmaları rol oynadığı sanılıyor. Parti temsilcileri sığınmacı kotasında % 90 düşüş talep ediyor.

Avrupa’da İslam düşmanlığı sağ veya sol siyasi partilerin kışkırtıcı söylemleri ile daha da artıyor. En son İngiltere Başbakanı mültecileri “sürü” olarak tanımlamıştı.

 

(Sputnik News’ten çevirilmiştir)

 

Haber Haberleri

Türkiye’de yakalan Mossad ajanlarının Tunus'taki suikastta izleri çıktı
MLKP’ye yönelik operasyonda tutuklu sayısı 77'ye çıktı
Bayrampaşa Belediyesine yönelik soruşturmada, Hasan Mutlu'nun bazı işler karşılığında rüşvet aldığı iddiası
MİT, Mossad için çalıştığı tespit edilen 2 ajanı İstanbul'da yakaladı
Buca Belediyesindeki rüşvet operasyonunda 25 şüpheli gözaltında