İstanbul'da YDG-H Operasyonu

İstanbul'da PKK örgütüne yönelik 8 ilçede yapılan operasyonda, PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H üyesi oldukları iddia edilen 10 kişi gözaltına alındı.

İstanbul'da PKK örgütüne yönelik 8 ilçede yapılan operasyonda, PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H üyesi oldukları iddia edilen 10 kişi gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu sabah Şişli, Beyoğlu, Eyüp, Bayrampaşa, Zeytinburnu, Sarıyer, Avcılar ve Sultanbeyli'de 14 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda, PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H üyesi oldukları öne sürülen 10 kişiyi gözaltına aldı.

Adreslerde yapılan aramalarda, bir pompalı tüfek, çok sayıda mermi, örgütsel doküman, dijital malzemeler ele geçirildi.

Şüphelilerin, PKK örgütünün silahlı kanadına katılım için İstanbul'dan yurtiçi ve yurtdışındaki kamplara zorla adam götürdüğü, korsan gösterilere katıldığı ve molotofkokteylli saldırılarda bulundukları öne sürüldü.

AA

Haber Haberleri

Nedim Avcı kardeşimiz vefat etti
Erzurum, Van, Ağrı ve Muş'ta kar nedeniyle eğitime bir gün ara verildi
Adalet Bakanlığına Akın Gürlek, İçişleri Bakanlığına Mustafa Çiftçi atandı
Fidan: “PKK inşallah Irak’ta Suriye’den ders çıkartır da oradaki geçiş daha kolay olur”
Türkiye'nin nüfusu 86 milyon 92 bin 168 oldu