İstanbul'a "Havaray" Geliyor

İBB Belediye Başkanı Kadir Topbaş İstanbul'da Şişhane-Mecidiyeköy arasına Havaray yapılacağını duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)  Başkanı Kadir Topbaş Twitter hesabından bir açıklama yaptı ve İstanbul'da Şişhane metrosuyla Mecidiyeköy arasına Havaray yapılacağını duyurdu.

Topbaş, şunları söyledi:

"Havaray Türkiye'de ilk kez ODTÜ kampüsü içine yapılmış olan toplu taşıma ulaşım türüdür, ancak kullanıma açılmamıştır. 

İstanbul'daki İlk uygulamasının Şişhane istasyonundan başlayıp Kasımpaşa'ya ve oradan Kulaksız'a uzanan hat Okmeydanı Cemal Kamacı Spor Tesislerine kadar toplam 3.5 kmlik bir hat olması planlanmıştır. Bu hattın maliyeti 300 milyon TL olarak hesaplanmıştır. 

Nüfus yoğunluğu yüksek, sokak ve caddelerin dar olduğu bölgelerde metro ve hafif raylı sistemlerin yapılamadığı için alternatif bir çözüm aracı olarak Havaray düşünülmektedir."

Şişhane ve Mecidiyeköy arasında yapılması planlanan Havaray hattıyla ilgili teknik ve ihale detayları ise henüz belli değil.

 

Haber Haberleri

Bakan Fidan, Hamas Şura Meclisi Başkanı Derviş ve beraberindeki heyetle görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani'yi kabul etti
Dışişleri Bakanı Fidan, IKBY Başbakanı Barzani ile İstanbul'da görüştü
Bloomberg: Türkiye, Ege ve Akdeniz’deki deniz yetki alanlarını yasayla ilan etmeye hazırlanıyor
Hakkari merkezli soruşturmada "20 milyar liralık suç ağının yönetim merkezi" deşifre edildi