İstanbul'a "Havaray" Geliyor

İBB Belediye Başkanı Kadir Topbaş İstanbul'da Şişhane-Mecidiyeköy arasına Havaray yapılacağını duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)  Başkanı Kadir Topbaş Twitter hesabından bir açıklama yaptı ve İstanbul'da Şişhane metrosuyla Mecidiyeköy arasına Havaray yapılacağını duyurdu.

Topbaş, şunları söyledi:

"Havaray Türkiye'de ilk kez ODTÜ kampüsü içine yapılmış olan toplu taşıma ulaşım türüdür, ancak kullanıma açılmamıştır. 

İstanbul'daki İlk uygulamasının Şişhane istasyonundan başlayıp Kasımpaşa'ya ve oradan Kulaksız'a uzanan hat Okmeydanı Cemal Kamacı Spor Tesislerine kadar toplam 3.5 kmlik bir hat olması planlanmıştır. Bu hattın maliyeti 300 milyon TL olarak hesaplanmıştır. 

Nüfus yoğunluğu yüksek, sokak ve caddelerin dar olduğu bölgelerde metro ve hafif raylı sistemlerin yapılamadığı için alternatif bir çözüm aracı olarak Havaray düşünülmektedir."

Şişhane ve Mecidiyeköy arasında yapılması planlanan Havaray hattıyla ilgili teknik ve ihale detayları ise henüz belli değil.

 

Haber Haberleri

Türkiye'nin nüfusu 86 milyon 92 bin 168 oldu
Türkiye’de yakalan Mossad ajanlarının Tunus'taki suikastta izleri çıktı
MLKP’ye yönelik operasyonda tutuklu sayısı 77'ye çıktı
Bayrampaşa Belediyesine yönelik soruşturmada, Hasan Mutlu'nun bazı işler karşılığında rüşvet aldığı iddiası
MİT, Mossad için çalıştığı tespit edilen 2 ajanı İstanbul'da yakaladı