İsrail Askerleri 529 Filistinliyi Gözaltına Aldı

Filistin Esirler Kulübü, "İsrail askerleri, kaçırıldığı iddia edilen 3 Yahudi yerleşimciyi bulmak için yürüttüğü operasyonlarda şu ana kadar 529 Filistinliyi gözaltına aldı" dedi.

İsrail'in 3 Yahudi yerleşimcinin kaybolmasından bu yana sürdürdüğü operasyonlarda şu ana kadar 529 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

Filistin Esirler Kulübü'nden yapılan yazılı açıklamada, "İsrail askerleri, kaçırıldığı iddia edilen 3 Yahudi yerleşimciyi bulmak için Batı Şeria'da yürüttüğü operasyonlarda şu ana kadar 529 Filistinliyi gözaltına aldı" denildi.

Öte yandan İsrail'de yayımlanan Haaretz gazetesi, şimdiye kadar gözaltına alınan 200 kişinin idari tutukluların konulduğu hapishaneye sevkedildiğini belirtti.

İsrail yönetimi, 12 Haziran'da, Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan 3 Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bu konuda  Filistin yönetimini sorumlu tutmuştu. Bu kişilerin bulunması için İsrail parlamentosu, orduya operasyon yapma dahil, geniş yetkiler vermişti.  

 

Filistin Haberleri

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: Ebu Safiyye serbest bırakılmalı
Gazze'deki duruma ilişkin 8 ülkenin dışişleri bakanlarından ortak açıklama
BM Genel Kurulu, UNRWA'nın görev süresini 3 yıl daha uzattı
BM: İşgal altındaki Batı Şeria'da bu yıl günde ortalama 5 saldırı gerçekleştirildi
"Ebu Şebab’ın ölümü İsrail'le işbirliği yapan herkes için kaçınılmaz bir akıbet"