İspanya'dan IŞİD'e Katılanların Sayısı 115

İspanya İçişleri Bakanı Diaz, İspanya'dan IŞİD'e katılmak için bölgeye gidenlerin toplam sayısının 115 olduğunu, bunlardan 14'ünün İspanya'ya geri döndüğünü bildirdi.

İspanya İçişleri Bakanı Jorge Fernandez Diaz, düzenlenen bir konferansta yaptığı konuşmada, şimdiye kadar İspanya'dan çıkarak IŞİD'e katılmak için Irak ve Suriye başta olmak üzere çatışmaların olduğu bölgelere gidenlerin sayısının 115 olduğunu açıkladı. Diaz, bu kişilerden 14'ünün geri döndüğünü ve 9'unun cezaevinde, 5'inin de serbest olduğunu söyledi. Cihat yanlısı gruplara karşı 2004 yılından bu yana İspanya'da güvenlik güçlerinin toplam 122 operasyon gerçekleştirdiğini belirten İçişleri Bakanı, toplamda 566 kişinin tutuklandığını kaydetti. Sadece 2015 yılı içinde şimdiye kadar tutuklananların sayısı 42 olarak bildirildi.

Diaz yaptığı konuşmada, "İspanya, cihat yanlısı gruplara karşı mücadelede öncü olmak istiyor. Bu yüzden siyasi olarak en büyük vaadleri verip, her alanda tüm kapasitesini kullanıyor. İspanya gerek ulusal gerekse uluslararası ortamda gerekli tüm önemleri alıp, sorumluluklarını yerine getiriyor" ifadelerini kullandı. "Devletin iflas ettiği, olayların kontrol dışında olduğu Libya'daki gibi durumlar yasa dışı göç akınını da körüklüyor" diyen Diaz, "ön tedbirler almak ve terörizm risklerini önlemek için gizli servislerin kapasitelerinin artırılması gerektiğini" savundu.

Haber Haberleri

Konya'da bir kişiyi ısıran köpeğin sahibine 108 bin lira ceza
Hakan Fidan, Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye'ye taziyede bulundu
Bakan Fidan, Hamas Şura Meclisi Başkanı Derviş ve beraberindeki heyetle görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani'yi kabul etti
Dışişleri Bakanı Fidan, IKBY Başbakanı Barzani ile İstanbul'da görüştü