İslami Cephe’den ABD İle Görüşme İddialarına Cevap

Suriye'de kurulan İslami Cephe'nin ABD'li yetkililerle görüşeceği iddiası yalanlandı.

Reuters Ajansı, Suriye'de El Kaide dışındaki İslami grupların birleşmesiyle kurulan İslam Cephesi'nin ABD ile Türkiye'de görüşeceğini haberleştirmişti. Muhalif kaynaklara dayandırılan habere göre görüşme, Suriye'de yükselen Irak ve Şam İslam Devleti ve diğer radikal unsurlara karşı yapılacak müzakereleri içerecekti.

Habere göre, ismi açıklanmayan Türk diplomatik kaynakları da ABD'nin Suriye Büyükelçisi Robert Ford'un İstanbul'a geleceğini doğrularken takviminin henüz belirlenmediğini ifade ediyordu.

Fakat Incanews’te yar alan habere göre bugün İslam Cephesi Siyasi Lideri Hassan Abbud'dan bir açıklama geldi. Abbud, Twitter hesabından görüşmeyi yalanladı ve bu tür haberleri fitne çıkarma girişimi olarak değerlendirdi.

Söz konusu haberde Abbud'un, açıklamasının devamında, "Kardeşlerimizle aramızda ne olursa olsun, Allah bizi şereflendirdikten sonra dinimizi satacak değiliz" dediği ifade edildi.

İslam Cephesi ile Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) arasında bir süredir yaşanan gerilime rağmen, Cephe liderinin IŞİD hakkında 'kardeşlerimiz' ifadesini kullanması dikkatleri çekti.

 

Suriye Haberleri

Suriye'de 2011'den bu yana 717 gazeteci öldürüldü
İdlib üniversitesi Gazze'ye destek gösterisi düzenledi
Esed rejimi Suveyda'ya askeri sevkiyat yapıyor
ABD, Suriye'deki üslerine takviye gönderdi
Suriyeli astronot son yolculuğuna Azez’den uğurlandı