IŞİD'e 3 Binden Fazla Hava Saldırısı Yapıldı

ABD'li Yüzbaşı Moore, büyük çoğunluğu ABD hava gücü tarafından olmak üzere Irak ve Suriye’de IŞİD'e 3 binden fazla hava saldırısı yapıldığını açıkladı.

Amerikan ordusunda 'Doğal Kararlılık Operasyonu' Basın İlişkileri Yetkilisi Yüzbaşı John Moore, ABD ve koalisyon güçlerinin operasyonların başladığı Ağustos 2014'ten bu yana Irak ve Suriye'de toplam 3 bin 244 hava saldırısı gerçekleştirdiğini ifade etti.

Cihan Haber Ajansı'na açıklama yapan Yüzbaşı Moore, Irak'ta 1310'u ABD, 569'u koalisyon güçlerince gerçekleştirilen toplamda 1879, Suriye'de ise 1270'i ABD, 95'i koalisyon güçlerince olmak üzere toplam 1365 hava saldırısı düzenlendiğini aktardı.

Moore, Irak ve Suriye'de bugüne kadar gerçekleştirilen hava saldırılarına, ABD dışında Avustralya, Belçika, Kanada, Danimarka, Fransa, Ürdün, Hollanda, İngiltere, Bahreyn, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin destek verdiğini sözlerine ekledi.

ABD yönetiminden geçmişte yapılan açıklamalarda Doğal Kararlılık Operasyonu'nun günlük maliyetinin 8.5 milyon dolar olduğu belirtilmişti. Pentagon, Mart ayı itibariyle operasyona o güne kadar 1.83 milyar dolar harcandığını duyurmuştu.

 

Haber Haberleri

Manavgat Belediyesine yönelik soruşturmada 3 kişi tutuklandı
Kocaeli'deki fabrika yangınında ölen ve yaralanan 13 çalışandan yalnızca biri sigortalı çıktı
“(Özel) Bir cellat görmek istiyorsa aynaya, CHP’nin geçmişine baksın”
Galata Kulesi'ne savaşlarda engelli kalan çocuklar ve sivillerin videosu yansıtıldı
BAE adına casusluk yapan 3 kişi gözaltına alındı