IŞİD'den Kaçan On Binlerce Aile Dar Bir Alanda Sıkıştı!

IŞİD'in Suriye'nin kuzeyinde direnişçilerin kontrolündeki belde ve köylere saldırması, 40 binden fazla Suriyeli aileyi dar bir alanda sıkıştırdı.

IŞİD'in Suriye'nin kuzeyinde, direnişçilerin kontrolündeki belde ve köylere saldırması, bölgedeki konteyner ve çadır kentlerde yaşayan binlerce Suriyeli mülteciyi daha güvenli alanlara kaçmaya zorladı.

“Siccu Kampı’nın Yarısından Çoğu Boşalmış Durumda”

Halep'in Azez ilçesindeki İHH İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı’nın çadır kentler sorumlusu Ahmed Hatib, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD saldırılarının 40 binden fazla aileyi dar bir alanda sıkıştırdığını söyledi.

Hatib, bu durumun herkes tarafından bilindiğini belirterek, “Tüm dünya da bunu biliyor. IŞİD saldırıları on binlerce aileyi 4-5 kilometrekarelik bir alanda sıkıştırmış durumda. IŞİD özellikle bu bölgeye saldırıyor.” dedi.

IŞİD'in dün geceden itibaren bu bölgeye saldırılarını artırdığını kaydeden Hatib, “Yetim, yaşlı ve dulların kaldığı Siccu Kampı'nın yarısından çoğu boşalmış durumda. Halk, IŞİD'in rastgele attığı havan toplarının kamp çevresine düşmesinden korkarak burayı terk ediyor, daha güvenli bölgelere gidiyor.” diye konuştu.

Suriye Haberleri

Halep'te, Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Konferansı düzenlendi
Esed rejiminin cani bir katili daha yakalandı
Suriye Cumhurbaşkanı Şara: Biz çatışma değil sadece Lübnan’daki kardeşlerimiz için iyilik isteriz
Şam Kalp Hastanesi'nde ilk 5 ayda binlerce hasta şifa buldu
Yermuk Kampı Rusya, İran ve Esed rejiminin katliamlarının sembollerinden biri olmayı sürdürüyor